Ana SayfaToplumsal CinsiyetDiyarbakır kadın cinayetlerine karşı mor ve siyaha büründü

Diyarbakır kadın cinayetlerine karşı mor ve siyaha büründü

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da Şiddetle Mücadele Ağı olarak faaliyet yürüten kadın örgütleri, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için kenti bugün mor ve siyah renklere bürüdü.

Diyarbakır’da Şiddetle Mücadele Ağı adıyla faaliyet yürüten kadın örgütleri, artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla kenti mor ve siyah renklerle donattı.

Aralarında Rosa Kadın Derneği, HDP İl Örgütü, Diyarbakır Barosu ve KESK Şubeler Platformu’nun bulunduğu kadınlar tarafından konuya ilişkin hazırlanan çağrı metninde mevcut yasaların dahi uygulanmadığına dikkat çekildi.

“Var olan koruma mekanizmaları kadınları korumakta yetersiz kalırken, yargı sistemi kadına yönelik şiddeti meşrulaştırmaya çalışan kararlar veriyor. Siyasi iktidar ve diğer ilgili kamusal aktörler bu gidişe ‘dur’ demek için gerekli tedbirleri almıyor.”
“Bizler, kadın ve çocuklara yönelik şiddet karşısında fikir ve eylem birliği içerisinde olan güçler olarak, katledilen kadınlar için yalnızca yasta değil, aynı zamanda isyandayız. Kadın, erkek, genç, yaşlı, tüm Diyarbakırlılar olarak sessiz bir çığlıkla isyanımızı bütün şehre ve dünyaya duyurmak istiyoruz.”

Kadın yaşamdır; yaşamı katletme!

Kadınlar, herkesi bu isyana ortak olmaya çağırdı.

“Gelin, bu isyana siz de katılın. Evlerinizde, iş yerlerinizde, araçlarınızda, bileklerinizde siyah ya da mor renk (kurdele, şal, eşarp, bant…vb) taşıyın. Sesimize ses, gücümüze güç katın. Bir olalım, beraber olalım, katliamlara beraber dur diyelim. Ve hep beraber haykıralım! Kadın yaşamdır; yaşamı katletme! Jin jîyan e; jîyanê nekuje!”

HDP ve ESP’den mor flama

Kentin pek çok yerinde bu çağrıya ses verenler arasında Halkların Demokratik Partisi ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi Diyarbakır il örgütleri de yer aldı.

Kadınlar parti binaları ile Kayapınar Belediyesi hizmet binasına mor renkli flama ve bezler astı.

Kentte birçok evin balkon ve pencerelerine mor ve siyah flamalar asan kadınlar, trafikte de dikkat çekmek amacıyla araçlarına mor ve siyah kurdeleler astı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bankacılık sektöründe kıyım: Deutsche Bank, 18 bin kişiyi işsiz bırakacak
Sonraki Haber
"Yaratıcı Tür": Bitmeyen yenilik arayışı – Demet Parlar