Ana SayfaGüncelDünya Sağlık Örgütü raporu: Tütünle mücadelede Türkiye dünya birincisi

Dünya Sağlık Örgütü raporu: Tütünle mücadelede Türkiye dünya birincisi

HABER MERKEZİ – Dünya Sağlık Örgütü’nün Dünya Tütün Raporu’na göre Türkiye tütün tüketiminin azaltılması için örgütün tavsiyelerini tam olarak hayata geçiren birinci ülke. Onu Brezilya takip ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Dünya Tütün Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı.

Brezilya’nın başkenti Rio de Janeiro sunulan raporda Türkiye’nin tütün tüketiminin azaltılması için DSÖ’nün tavsiye ettiği tüm önlemleri tam olarak uygulayan birinci ülke olduğu belirtildi. Türkiye’nin ardından da Brezilya geliyor.

DW Türkçe’nin haberine göre tütünün sadece sigara şeklinde içilmediği, aynı zamanda çiğnenerek ya da buruna çekilerek tüketildiğine dikkat çekilen raporda, alınan önlemlere rağmen birçok kişi için tütünden vazgeçmenin güç olduğu vurgulandı.

Sigara içmeyenlerin korunması için dünya genelinde önlemlerin artırılmasına ve tütün ürünlerinin pahalandırılarak erişiminin zorlaştırılmasına rağmen her yıl 8 milyon insanın tütüne bağlı sağlık sorunları yüzünden hayatını kaybettiği belirtildi.

DSÖ,raporunda tütünle mücadele için yeni önerilerde de bulunuldu.

Örgüt, ülkelere sigarayı bırakmak isteyenlere destek amaçlı telefon ve online üzerinden danışmanlık hizmeti sağlanması, ayrıca nikotin tedavilerinin de mali olarak desteklenmesi önerisi yaptı.

DSÖ’nün verilerine göre tütün tüketenlerin sayısının toplam nüfustaki payı azaldı, ancak dünya nüfusundaki artış nedeniyle 1 milyar 100 milyonun sabit kaldığı belirtildi.




Önceki Haber
Newroz yürekli Apê Hasip'in ardından – Ebru Günay
Sonraki Haber
‘Şehir katili’ astreoid Dünya’yı teğet geçti