Ana SayfaEkolojiDüzce’de sel ve heyelan: Mahsur kalan 56 kişi kurtarıldı

Düzce’de sel ve heyelan: Mahsur kalan 56 kişi kurtarıldı

HABER MERKEZİ – Düzce’de sağanak nedeniyle yaşanan su baskını ve heyelandan şu ana kadar mahsur kalan 56 kişinin kurtarıldığı açıklandı.

Düzce’nin Cumayeri, Akçakoca ve Gölyaka ilçesinde sağanak, sel ve heyelana neden oldu.

Heyelan nedeniyle beş köye ulaşım kesilirken, Valilik Kriz Merkezi, yolları kapanan, sular altında kalan köylerde evlerinde mahsur kalanlardan gelen yardım çağrıları üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Cumayeri Dokuzdeğirmen köyü sınırlarında yollarda gece saatlerinde başlayan sağanak yağış sonrası yaşanan heyelan nedeniyle Dokuzdeğirmen köyü ile Yeşiltepe, Çelikdere, Harmankaya ve Büyük Melen köylerine ulaşım sağlanamıyor.

Yağışın sürdüğü bölgede bulunan bir rafting tesisinde konaklayanlar, sel sularının bungalov evlere ulaşması nedeniyle mahsur kaldı.

23 köy etkilendi

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, yaptığı açıklamada mahsur kalan sekiz kişinin helikopterle bulundukları yerden alındığını söyledi.

Ayrıca, Cumayeri ilçesinde Karadeniz’e akan Melen Çayı’na sürüklenen büyük ağaç parçaları, Düzce ile Sakarya’yı birbirine bağlayan Batı Karadeniz bağlantı yolunda bulunan Melenağzı Köprüsü’nde tehlike oluşturdu.

Vali Dağlı, yaptığı açıklamada, çayın denize karıştığı noktada bulunan köprünün tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldığını belirterek, bölgede çalışma başlatıldığını söyledi.

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada ise heyelan, köprü, menfez, sel gibi olaylar nedeniyle Cumayeri, Akçakoca ve Gölyaka ilçelerinde toplam 23 köyün etkilendiği belirtildi.

Açıklamada, şu ana kadar beş helikopterle 56 kişinin mahsur kaldıkları bölgeden kurtarıldığı ifade edildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Berivan Doğan ile 'Ve tüm kadınların saçları bir başka tarandığında' üzerine
Sonraki Haber
'Torba yasa' Meclis'ten geçti