Ana SayfaEkolojiDüzce’deki selde kaybolan bir çocuğun daha cansız bedenine ulaşıldı

Düzce’deki selde kaybolan bir çocuğun daha cansız bedenine ulaşıldı

HABER MERKEZİ – Düzce’de 11 gün önce meydana gelen sel ve heyelanlar sonucu kaybolan İlayda Sinem Kaplan isimli çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Bölgede kayıp bir çocuğun bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Düzce’de meydana gelen selde kaybolan 7 yaşındaki İlayda Sinem Kaplan’ın cansız bedeni, Uğurlu köyüne 1 kilometre uzaklıkta bulundu.

Hayatını kaybedenlerin sayısı altıya yükselirken, 3 yaşındaki Kağan Töngel’i arama çalışmaları ise sürüyor.

Ne olmuştu?

17-18 Temmuz tarihlerinde şiddetli yağmur sonrası Düzce’nin Cumayeri, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde Melen Çayı’nın taşması nedeniyle sel ve heyelanlar meydana gelmişti.

Sel ve heyelanlar sonucu kaybolan yedi kişiden beşinin cansız bedenlerine ulaşılmış, 160 bin 749 hayvanın yaşamını yitirmiş, 100 bina yıkılmış, çok sayıda bina ve tarım arazi de hasar görmüştü.

Düzce Valiliği, meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle kentin “afet bölgesi” ilan edildiğini duyurmuş ancak yeniden açıklama yaparak, ‘afet bölgesi’ ifadesini kullanmadan kentte “Genel Hayata Etkililik” kararı alındığını belirtmişti.

Diğer yandan da CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Orman Bakanlığı, Düzce Valiliği, Düzce ve Akçakoca belediyelerinin yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmuş, verdiği dilekçede ihmallere dikkat çekmişti.

Şu ana kadar hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: Fatma Töngel, Cengiz Töngel, Nilgün Kaplan, 7 yaşındaki Sanem Kaplan, 9 yaşındaki Funda Kaplan, 7 yaşındaki İlayda Sinem Kaplan.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
“#5050×2020” taahhüdüne rağmen: Venedik’te 21 filmden sadece ikisi kadınların
Sonraki Haber
İranlı yönetmen Muhammed Resulof’a hapis cezası