Ana SayfaGüncelErdoğan’dan yeni parti girişimindeki AKP’lilere: İçi boş çuval gibi devrilecekler

Erdoğan’dan yeni parti girişimindeki AKP’lilere: İçi boş çuval gibi devrilecekler

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni parti kurma hazırlığı içinde olan AKP’liler için “Boş çuval gibi devrilecekler” dedi.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni parti kuracakları söylenen eski başbakan yardımcısı Ali Babacan ile eski başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu için “Boş çuval gibi devrilecekler” dediği belirtildi.

Habertürk’ten Saliha Çolak’ın haberine göre Erdoğan bu sözleri, milletvekilleriyle genel merkezde buluştuğu kahvaltıda yaptı.

Toplantıda yeni parti kurma hazırlığı içinde olan AKP’li isimleri sert sözlerle uyaran Erdoğan, Yunus Emre’nin ‘illa edep’ dizelerini kullandı.

“AK Parti’nin gölgesini kendi gölgesi sananlar içi boş çuval gibi devrilecektir. Onların ne peşinde olduğu değil, bizim ne iş yaptığımız önemli. Yunus Emre’nin dizelerinde dediği gibi… Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler ilim geride, illa edep illa edep.”

Siyaset kulislerinde bir süredir yeni parti çalışmalarını sürdüren Babacan’ın eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte hareket edeceği, eski başbakan Davutoğlu’nun ise ayrı bir hareket içinde olacağı dillendiriliyor.

Son olarak, Erdoğan’ın Babacan’a partide kalmasını teklif ettiği ancak eski başbakan yardımcısının bu teklife sıcak bakmadığı belirtilmişti.