Ana SayfaGüncelEsenler Otogarı’nın İSPARK’a devri mahkeme kararıyla durduruldu, İBB’den açıklama

Esenler Otogarı’nın İSPARK’a devri mahkeme kararıyla durduruldu, İBB’den açıklama

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Esenler Otogarı’nı İSPARK’a devri idare mahkemesi tarafından durduruldu. İBB, mahkemenin kararıyla ilgili hukuki tüm haklarını kullanacaklarını açıkladı.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Meclisi 11 Temmuz’daki oturumunda Esenler Otogarı’nın otopark bölümlerinin İSPARK’a devredilmesini oy birliğiyle kabul etmişti.

Ardından Avrasya Terminal İşletmeleri (AVTER) ile Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği’ne otogarı tahliye etmeleri için tebligatta bulunulmuştu.

Ancak İBB’nin kararının hukuka aykırı olduğunu iddia eden iki şirket, yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurdu.

İstanbul 3. İdare Mahkemesi, 23 Temmuz’da itirazı değerlendirerek yürütmeyi durdurma kararı aldı. Mahkeme İBB’nin söz konusu kararına ilişkin yasal belgeleri kendilerine ulaştırması için bir hafta da süre tanıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili bir açıklama yaparak, mahkemenin durdurma kararına ilişkin “tüm hukuki hakların kullanılacağı” ifade etti.

Ne olmuştu?

Esenler Otogarı’nın inşasına 1987’de başlanmış ve yap-işlet-devret modeli ile 1994’te açılmıştı.

Esenler Otogarı, Metro Turizm’in patronu, Galip Öztürk’ün kızı olan Ayten Öztürk Ünal’ın patronu olduğu AVTER yönetimi altındaydı. AVTER’in sözleşmesi 4 Mayıs’ta sona ermişti.

11 Temmuz’da İBB Meclisi kararıyla otogarın işletmesi beş yıl süreyle İSPARK’a devredilmişti. Otogar gelirinin yüzde 25’inin İBB’ye aktarılacağı ve otogara giriş çıkışlarda ise ilk bir saatin ücretsiz olacağı ifade edilmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 18 Temmuz’da otogarı ziyaret ederek, “böyle bir yere çocuğum girmez” demiş ve “Esenler Otogarı’nı yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceğiz” diye eklemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Küresel ısınma emsalsiz boyutta': Tarihin en sıcak Temmuz ayı yaşanıyor
Sonraki Haber
Britanya'nın yeni başbakanı Johnson'ın ilk icraatı kabine revizyonu