Ana SayfaKültür-SanatHalka Sanat’ta senaryo yazarlığı atölyesi

Halka Sanat’ta senaryo yazarlığı atölyesi

HABER MERKEZİ – halka sanat projesi, senarist ve sanat yönetmeni Abdulcebbar Avcı eğitmenliğinde, 21 ve 28 Temmuz tarihlerinde “Senaryo Yazarlığının Temelleri” atölyesine ev sahipliği yapıyor.

halka sanat projesi senarist ve sanat yönetmeni Abdulcebbar Avcı eğitmenliğinde Senaryo Yazarlığının Temelleri atölyesine ev sahipliği yapıyor.

Yazım tekniklerinin uygulamalı olarak aktarımının sağlanacağı atölyede ilk hafta senaryo estetiği ve tekniği üzerine tartışma yürütülürken, ikinci derste ise bir film sahnesi üzerinden somutlama ve tartışma yapılacak.

Atölyenin çerçevesi ise şöyle aktarılıyor:

“Senaryo, estetik ve teknik örgütlenmesiyle, bir sinema filminin iskeletidir. Sinema sanatında soyutlama ve somutlama sürecidir. Dolayısıyla, doğadan bir konu çekip almak, bir mekân parçası üzerine düşünmek, film fikrini oluşturmak, sahne ayrımlamaya adım atmak, filmin estetik öğelerinin bir aradalığını sağlamak ve bunu sinema kolektifine aktarmak demektir. Atölyenin amacı da sanat nesnesine, bir filme uzanan süreci takip etmek ve bu doğrultuda senaryo yazımı için zemin oluşturmaktır.”

21 ve 28 Temmuz günlerinde gerçekleşecek atölyenin kontenjanı 12 kişi ile sınırlı.


Daha detaylı bir bilgiye BURADAN bakabilirsiniz.



Önceki Haber
KEPSUT NOTLARI 2 | Eril devlet, eril hapishane, eril zihniyet – Lütfiye Bozdağ
Sonraki Haber
Türkan Elçi’nin eşine yazdığı Kürtçe şiir şarkı oldu