Ana SayfaGüncelHDP iki yıl aradan sonra RTÜK’e üye verecek

HDP iki yıl aradan sonra RTÜK’e üye verecek

HABER MERKEZİ – Meclis’te görev süresi dolacak üç RTÜK üyesi için seçim yapılacak. HDP yaklaşık iki yıl aradan sonra RTÜK’e üye göndermiş olacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) AKP, CHP ve HDP’ye düşen üyelikler için Meclis Genel Kurulu’nda seçim yapılacak.

Dokuz kişiden oluşan RTÜK’te üyeler Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin milletvekili sayılarına göre belirleniyor.

Haziran 2015 seçimleri sonrası oluşan parlamento dağılımına göre RTÜK üyeleri AKP’den dört, CHP’den iki, MHP’den iki ve HDP’den bir üye olarak belirlendi.

15 Temmuz 2017’de ise AKP ve CHP’li iki RTÜK üyesinin görev süresi sona erdi. Ancak boşalan bu iki üyelik için seçim yapılmayarak Ekim ayına bırakıldı. HDP’nin RTÜK’teki mevcut üyesinin görev süresi 5 Kasım’da sona erecekti.

Bu süreçte yapılan seçimde Meclis Başkanlığı, AKP Grubu’na bir kontenjan hakkı daha tanıdı. AKP üye sayısı beşe çıkarken MHP’den fazla milletvekili bulunan HDP’nin RTÜK’te hiç üyesi kalmadı.

Üç üye için seçim yapılacak

15 Temmuz’da görev süresi dolan üç RTÜK üyesi için bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda, AKP, CHP ve HDP grubunun önerdiği isimler için seçim yapılacak.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, HDP, RTÜK üyeliği için HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Ürküt’ü önerecek. Böylece HDP de yaklaşık iki yıl sonra RTÜK’e üye vermiş olacak.

Haberde, CHP kontenjanı için CHP İletişim Koordinatörü Okan Konuralp ile CHP Meclis Grubu Basın Danışmanı Tuncay Keser’in adının geçtiği, AKP’nin önereceği ismin ise belli olmadığı belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çin'den ABD'ye "silah satışını iptal et" çağrısı
Sonraki Haber
Hakkari'de askeri araca saldırı: İki asker yaşamını yitirdi