Ana SayfaGüncelHDP kendi ‘Anayasa Strateji Metni’ni sokak sokak anlatacak

HDP kendi ‘Anayasa Strateji Metni’ni sokak sokak anlatacak

HABER MERKEZİ – HDP, ana gündem maddelerinden olan ‘Demokratik Anayasa’ için halk buluşmaları gerçekleştirecek. Parti bu kapsamda forumlar, halk kürsüleri ve halk toplantıları yapacak, mitingler düzenleyecek.

HDP, kendi hazırladığı ‘Anayasa Strateji Metni’ni sokak sokak anlatmaya hazırlanıyor.

Karar, partinin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığında 10 Temmuz 2019’da toplanan Parti Meclisi’nde alındı.

Buna göre HDP; forumlar, halk kürsüleri ve halk toplantıları, yine mitingler ve dijital platformlar aracılığı ile Anayasa Strateji Metni’ni halka anlatacak.

“Demokratik Anayasa Buluşmaları” veya “Nasıl bir Anayasa İstiyoruz?” adları altında yaz mevsiminde açık havada her kesimin katılacağı buluşmalar düzenleyecek olan parti, herkesin görüşünü almayı hedefliyor.

Ayrıca Anayasa Strateji Metni’nin kurumlar ile siyasi partilerin görüş ve eleştirilerine sunulacağı ve bunun da ‘bir müzakere ve tartışma mekanizmasının başlangıcı olacağı’ belirtiliyor.

Parti Meclisi toplantısı sonuç bildirgesinde konuya dair şu notlar aktarılıyor:

“Toplumsal tabana, yerel yönetimlere, gençlere, kadınlara, emek yapılarına ve toplumun bütün tabanına yayılmamış bir Anayasa yapım sürecinin başarı şansı kesinlikle yoktur.
“Demokratik Anayasa’nın yapım sürecinde tarafların kendilerini özgür ve demokratik bir ortam içinde ifade etmesi ve yine tüm tarafları bağlayıcı bir metin olarak ele alınması ülkenin en büyük yarası olan toplumsal kutuplaşmayı ortadan kaldıracaktır.
“Bu bağlamda toplumu savunmak adına tüm toplumsal kesimlerin kendi özgünlüklerini dâhil ederek Demokratik Anayasa İttifakı çerçevesinde hareket etmesi ve bağlayıcı bir metin için çalışmaları elzem bir durum haline gelmiştir.”

Parti ayrıca ‘barışı toplumsallaştırmak için’ mitingler de düzenleyecek. Parti Meclisi bildirgesinde bu mitinglerin ilk etapta Diyarbakır, İstanbul, Van, Mersin ve İzmir’de “Savaşa Hayır, Onurlu Barış ve Demokratik Müzakere Hemen Şimdi” sloganları ile yapılacağı belirtiliyor.

Bu kapsamda mitinglerin ilki 22 Temmuz’da Diyarbakır’da olacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Instagram: Beğeni sayısını gizlemeye başladık
Sonraki Haber
Savcı Kaftancıoğlu'na ceza istedi, duruşma Eylül'e ertelendi