Ana SayfaGüncelHDP: Zilan Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız

HDP: Zilan Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız

HABER MERKEZİ – HDP, “89’uncu yıldönümünde Zilan Deresi’nde kadın, erkek, yaşlı, çocuk katledilen on binleri saygı ve rahmetle anıyor, acılarını yüreğimizde hissediyoruz” açıklamasında bulundu, yüzleşme çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, yaptığı yazılı açıklamayla Zilan Katliamı’nın 89’uncu yılında öldürülen on binlerce insanı andı.

13 Temmuz 1930’da Van’ın Erciş ilçesi sınırları içerisinde bulunan Zilan Deresi’nde gerçekleşen katliamda on binlerce insanın öldürüldüğünü, yüzlerce köyün yakılıp yıkıldığını hatırlatan HDP, “Kürt halkı yüzlerce yıllık topraklarından sürüldü; bölge nüfus politikaları ve siyasi mühendislik faaliyetleriyle adeta etnik bir temizlikten geçirildi” dedi.

Söz konusu politikaların bugün de siyasi iktidar tarafından sürdürüldüğünü belirtilen açıklamada, “Dün olduğu gibi bugün de Kürt halkının temel hakları ve talepleri şiddetle bastırılmaktadır” ifadesi yer aldı.

“13 Temmuz 1930’da Van’ın Erciş ilçesi sınırları içerisinde bulunan Zilan Deresi’nde gerçekleşen ve on binlerce Kürt’ün katledilmesiyle sonuçlanan katliam, bu ülkenin yüzleşmesi gereken büyük bir kırım ve insani trajedi olmuştur.
“Katliamın etkileri bugün de bölge halkının kolektif hafızasında büyük bir yara olarak durmakta, dilden dile ve nesilden nesile aktarılmaktadır.”

Zilan Katliamıyla yüzleşilmesi gerekliliğini vurgulanan açıklama şöyle sonlandı:

“89’uncu yıldönümünde Zilan Deresi’nde kadın, erkek, yaşlı, çocuk katledilen on binleri saygı ve rahmetle anıyor, acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Sorumluları tarih ve toplum önünde mahkum etmeye yönelik mücadelemiz güçlü bir şekilde devam edecektir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'li senatörlerden Trump'a: Türkiye'ye CAATSA kapsamındaki yaptırımlar uygulansın
Sonraki Haber
Bedelli askerlik ücreti, başvuru ve kura tarihleri belli oldu