Ana SayfaGüncelHDP’li bir vekil gözaltına alınıp bırakıldı, bir vekil darp edildi

HDP’li bir vekil gözaltına alınıp bırakıldı, bir vekil darp edildi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da düzenlenen bir eylem sırasında HDP Milletvekili Dersim Dağ ve iki milletvekili danışmanı gözaltına alınırken, HDP’li bir diğer milletvekili Sahila Aydeniz ise darp edildi.

Diyarbakır’daki Kürt siyasi partilerinin “Savaşa Hayır, Demokratik Siyasetle Çözüme Evet” sloganıyla düzenlemek istedikleri eylem polis tarafından engellenmek istendi.

HDP’nin Kayapınar ilçe örgütü önünden Roboski Parkı’na düzenlenmek istenen yürüyüş öncesi parti binasının olduğu Dicle Kent Bulvarı polis tarafından kapatıldı.

Çok sayıda TOMA ve zırhlı araçla yolu kapatan polis, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın ilçe binasına geçişini engellemeye çalıştı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre bunun üzerine Dağ ve beraberinde bulunan iki milletvekili danışmanı gözaltı aracına alındı.

HDP’li vekil Dağ, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Şu an polis tarafından gözaltı aracına alındım ve çıkmama izin verilmiyor. Benimle beraberinde iki danışman arkadaşımız gözaltına alınmış durumda” dedi.

Gazete Duvar’ın haberine göre Dağ ve iki danışmanın neden gözaltına alındığını öğrenmeye çalışan HDP Milletvekili Saliha Aydeni̇z ise gözaltı aracından yaka paça indirildi.

Yaşananlar üzerine HDP Diyarbakır milletvekilleri Saliha Aydeniz, Musa Farisoğulları, Semra Güzel ve Remziye Tosun yolda oturma eylemi yaptı.

Yaklaşık bir saat gözaltı aracında tutulduklarını söyleyen Dağ, serbest bırakıldıklarını yine Twitter’dan duyurdu:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şiddetle Mücadele Ağı: Dört ayda 418 kadın ve bin 716 çocuk şiddete uğradı
Sonraki Haber
Türk: Yolsuzlukları ortaya çıkardığımız için hedef seçildik