Ana SayfaGüncelİmamoğlu: Çevre ve engelli dostu metro hattı geliyor

İmamoğlu: Çevre ve engelli dostu metro hattı geliyor

HABER MERKEZİ – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, metrobüslerde yaşanan yığılmaların çözümüne ilişkin, “Bu konuda uzman yerli araç üretimi yapan firmalar da var, bağlantılarımız sürüyor” dedi. İmamoğlu ayrıca hem çevreye duyarlı hem de engelli dostu metro araçlarının üretildiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nda incelemelerde bulundu ve gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, metroda 2020’nin Ocak ayında ilk sürüşlerin başlanmasının hedeflendiğini ve bu sürede güvenlikle ilgili tedbirlerin bitirileceğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu, çevre ve engelli dostu metronun yapıldığını kaydetti.

“Burada araçların yüzde 5’i inmiş durumda, yüzde 15’i hazırlanıyor. Hem çevreye duyarlı hem de engelli dostu metro araçları var. Araçlar Adapazarı’nda üretiliyor. Engelli vatandaşlarımızın seyahatini kolaylaştıran, aynı zamanda geniş ve ferah araçlar. Bu yönleriyle yenilikçi bir hat.”

Metrobüs araçları gündemde

Bir gazetecinin metrobüs hatlarında sıkıntı yaşandığına ilişkin soru sorması üzerine İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

“Metrobüs araçlarımızın ciddi anlamda değişime ihtiyacı var. Metrobüs araçlarımızda hem eskiyenler var, hem de ters yön ulaşımı sıkıntı, kazalara neden oluyor. Bunların değiştirilmesi noktasında tespitlerimiz var. Çok ilginç yorumlar duyuyorum. ‘Hani ulaşım sorununu çözecekti.’ falan diye… Beklentiyi fazla abartmış ya da niyeti farklı olanlar var. Ama metrobüs araçları yoğun bir şekilde gündemimizde.”
“Aynı zamanda bir metrobüs aracının kapasitesi yeterli olmamasından dolayı insanların birikmesine neden olduğunu biliyoruz. Bu konuda uzman yerli araç üretimi yapan firmalar da var. Onlarla bağlantılarımız sürüyor.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
2018'de savaş ve çatışmalarda 12 binden fazla çocuk hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Salda Gölü’ne "millet bahçesi" ihalesinin iptali için dava