Ana SayfaGüncelİmamoğlu: İBB iştiraklerindeki başkanların yüzde 90’a yakını istifa etti

İmamoğlu: İBB iştiraklerindeki başkanların yüzde 90’a yakını istifa etti

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, belediye iştiraklerinin yöneticilerinin durumuna ilişkin yaptığı açıklamada “Bugün aldığım bilgiler ışığında yüzde 90’a yakın yönetim kurulu başkanı ve vekilleri istifa etti” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB iştiraklerinde görev yapan yönetim kurulu başkanlarının ve genel müdürlerin durumuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, “Bugün aldığım bilgiler ışığında yüzde 90’a yakın yönetim kurulu başkanı ve vekilleri istifa etti. Genel müdürleri de görevlerinden aldılar” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Dün itibariyle istifa edecekleri yönünde bana Meclis 1’inci Başkanvekili dönüş yaptı, Göksel (Gümüşdağ) Bey. Ben de açıkçası bunu yapmalarının doğru olacağını, ‘Bizim yönetimi devralarak vatandaşa hesap vermeye başlayacağımız anı belirlemiş olacaksınız’ dedim.
“Bugün aldığım bilgiler ışığında yüzde 90’a yakın yönetim kurulu başkanları ve vekilleri istifa ettiler. Genel müdürleri de görevlerinden aldılar.
“Dolayısıyla artık önümüzdeki süreç en azından kısmen açılmış oldu. Biz bununla ilgili yetkimizi kullanarak görevlendirmelere başlayacağız. Bu kanaatin oluşması ve bu talebimizi ilettikten sonra bu sürecin oluşmasına katkı sundukları için de teşekkür ediyorum.”

İSKİ ve İETT genel müdürlerinin de istifa edeceğini söyleyen İmamoğlu, bakanlık onayı nedeniyle sürecin devam ettiğini ifade etti.




Önceki Haber
Kışanak ve Tuncel'e verilen hapis cezası kararları bozuldu
Sonraki Haber
Maltepe Belediyesi'nde işçiler iş bıraktı