Ana SayfaBilim ve TeknolojiInstagram: Beğeni sayısını gizlemeye başladık

Instagram: Beğeni sayısını gizlemeye başladık

HABER MERKEZİ – Instagram, ‘like’ gizleme denemesinin Avustralya, Brezilya, Kanada, İrlanda, İtalya, Japonya ve Yeni Zelanda’da uygulandığını açıkladı. Amaç kullanıcıların yargılandıkları hissini azaltmak ve beğeni sayısından çok anlatmak istedikleri hikâyelere odaklanmalarını sağlamak.

Fotoğraf-video paylaşım platformu Instagram, Mayıs ayında ‘like’ (beğeni) sayısını gizleme politikasına gideceğini duyurmuştu.

Mayıs ayında Kanada’da başlayan deneme sürecinin bugünden itibaren Avustralya, Yeni Zelanda, İrlanda, İtalya, Japonya ve Brezilya’da da uygulanacağı açıklandı.

Deneme sürecinde kullanıcılar paylaşımlarının altında bir isim görecek ve yanında gösterilen beğeni sayısı yerine “ve diğerleri” ifadesi yer alacak.

Kullanıcılar, “diğerleri” ifadesine bakarak paylaşımlarını kimlerin beğendiğini görebilecek.

Platformun Avustralya ve Yeni Zelanda sorumlusu Mia Garlick yaptığı açıklamada, “Bu denemenin, paylaşımların kaç beğeni aldığı baskısını ortadan kaldıracağını umuyoruz” dedi.

Garlick, amacın kullanıcıların “yargılandıkları” hissini azaltmak ve “beğeni sayısından çok anlatmak istedikleri hikâyelere odaklanmalarını sağlamak” olduğunu söyledi.

Psikolojiyi olumsuz etkiliyor

Sosyal medya bağımlılığının artması pek çok uzman psikolog tarafından davranış biçimini olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle eleştiriliyor.

Özellikle gençler arasında özgüven kaybı ve “yetersiz oldukları” hissine neden olduğu kaygısı dile getiriliyor.

Platform, bu kaygılar doğrultusunda kullanıcılar üzerindeki baskıyı azaltmayı hedefliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Japonya'da animasyon stüdyosunda kundaklama: En az 24 kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
HDP kendi 'Anayasa Strateji Metni'ni sokak sokak anlatacak