Ana SayfaDünyaINTERPOL, Salih Müslim hakkındaki kırmızı bülteni kaldırdı

INTERPOL, Salih Müslim hakkındaki kırmızı bülteni kaldırdı

HABER MERKEZİ – PYD’nin eski eşbaşkanı Salih Müslim ile aralarında bazı PKK yöneticilerinin de bulunduğu 144 kişi hakkında Türkiye’nin talebi üzerine INTERPOL tarafından çıkartılan kırmızı bültenler iptal edildi.

Ankara Güvenpark’ta 13 Mart 2016’da bombalı araçla yapılan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açılan davayı takiben PYD’nin eski eşbaşkanı Salih Müslim hakkında INTERPOL tarafından ‘kırmızı bülten’ çıkartılmıştı.

Müslim’in yanı sıra aralarında PKK yöneticilerinin de bulunduğu 144 kişi hakkında Türkiye’nin talebi üzerine çıkartılan kırmızı bültenler iptal edildi.

Müslim, bu yılın Mart ayı başında gittiği Çekya’da hakkındaki karar doğrultusunda gözaltına alınmış, sonrasında serbest bırakılmıştı. INTERPOL sonrasında aldığı kararla kırmızı bülteni iptal etmişti.

INTERPOL bu sırada yapılan 352 kişi hakkındaki başvuruyu da işleme sokmadan reddetmişti.

INTERPOL’ün kararına Türkiye Adalet Bakanlığı açıklama istedi. Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre bakanlık, mahkemeye gönderdiği yazıda şunları ifade etti:

“Bugüne kadar toplam 144 sanık hakkında tanzim edilen kırmızı bültenin INTERPOL Genel Sekreterliği tarafından iptal edildiği ve 352 şahıs hakkındaki kırmızı bülten çıkarılma talebinin ise çeşitli gerekçelerle reddedildiği, INTERPOL Genel Sekreterliği ile irtibata geçilerek, iptal edilen kırmızı bültenlerimizin veya reddedilen kırmızı bülten taleplerimize ilişkin itirazların dile getirilmesi üzerine, INTERPOL ekteki 44 dosya ile ilgili istişarede bulunmak üzere Interpol Daire Başkanlığımızı davet ettiği ve söz konusu dosyalarla ilgili açıklamaların iletilmesinin talep edildiği bildirilmiştir.”

Öte yandan kararı değerlendiren dava avukatlarından Mahmut Vefa, INTERPOL’un Türkiye’nin taleplerini ciddiye almadığını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rojava'da ABD-DSG görüşmesi: Neler konuşuldu?
Sonraki Haber
HDP'nin Diyarbakır mitinginden: Demokratik çözüm, yeni anayasa ve Ortadoğu mesajları