Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstismar edilen çocuğa hem cinsel istismarcı erkek hem de polisten tehdit

İstismar edilen çocuğa hem cinsel istismarcı erkek hem de polisten tehdit

HABER MERKEZİ – Van’da bir erkeğin istismar ettiği 9 yaşındaki çocuk “Eğer konuşursan, ailene bir şey söylersen senin anneni ve babanı öldürürüm” denilerek tehdit edildi. Olayın duyulması sonrası gittiği karakolda ise bu kez polisler çocuğu “Doğruyu anlat, eğer yalan konuşursan senin annenle babanı tutuklarız” sözleriyle tehdit etti. Anne, “Kızım durduk yere gülüyor, kendinde değil, psikolojisi vahim durumda” diyor. Çocuğu istismar eden erkek şu an tutuklu, anne Ö.L. en ağır cezaya çarptırılmasını istiyor.

Van’ın İpekyolu ilçesinde 24 Temmuz’da 9 yaşındaki E.L. adlı çocuğun, mahallede market işleten E.B.’nin cinsel istismarına maruz kaldığı ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan Ayşe Sürme ve Dindar Karataş imzalı haberde evli ve 4 çocuk babası olan E.B.’nin, çocuğu markete çağırarak istismar ettiği ve bu durumun eşi tarafından fark edildiği belirtiliyor.

Habere göre olayın ardından E.B.’nin eşi, çocuğun annesini arayarak eşinin çocuğuna tecavüz etmiş olabileceğini aktardı.

Ardından E.L. ile konuşan anne Ö.L., kızının kendisine her şeyi anlatmasıyla polise ihbarda bulundu.

Bunun üzerine mahalleye gelen polis, istismarcı E.B.’yi gözaltına aldı. E.B., ardından çıkarıldığı mahkemece aynı gün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayı zanlının eşi ortaya çıkardı

Mezopotamya Ajansı’na konuşan anne Ö.L., kızını istismara maruz bırakan E.B.’nin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

23 Temmuz günü kızını markete yolladığını söyleyen Ö.L., çocuğunun iki gün üst üste taciz ve tecavüze maruz bırakıldığını belirtti.

İlk gün kızının yaşanan olaydan hiç bahsetmediğini dile getiren anne, ertesi gün saat 13.30’da, kızının tekrar markete gittiğini ifade etti ve yaşananları şu sözlerle anlattı:

“Kızım, bu kez markete gittiğinde, E.B. ona tecavüz ediyor. Eve geldiğinde rengi mosmordu.
“Daha sonra E.B.’nin eşi beni aradı. Kızımın evde olup olmadığını sordu. Telefonu kapattıktan sonra ben de ‘kızım acaba yanlış bir şey mi yaptı?’ diye düşünmeye başladım.
“5 dakika geçmeden E.B.’nin eşi tekrar beni aradı. Telefonumun hoparlörünü açıp kızıma vermemi istedi. E.B.’nin eşi, kızıma, ‘ben markete gelmeden önce o sana bir şey yaptı mı?’ diye sordu. Şok oldum. Ne yapacağımı bilemeden donup kaldım.
“Kızım titremeye başlayınca sakince, korkutmadan yaklaşmaya çalıştım. Böyle bir duruma şiddetle yaklaşsaydım bana hiçbir şey anlatmayacaktı. Kızımla yavaş yavaş sakince konuştum. Bana olanları ağlayarak anlattı.
“E.B., kızıma, ‘Eğer konuşursan, ailene bir şey söylersen senin anneni ve babanı öldürürüm’ demiş. Bu yüzden kızım çok korktuğu için anlatmamıştı ama sonra kızım bana bütün yaşadıklarını detayıyla anlattı.”

Durumu öğrendikten sonra polisi aradığını dile getiren anne Ö.L., kızının yaşadıklarının tümünü polislere de anlattığını söyledi.

“Polis kızıma ‘Doğruyu anlat, eğer yalan konuşursan senin annenle babanı tutuklarız’ diye tehdit etti. Kızım da ‘Eğer ben yalan konuşuyorsam annemi babamı hapse atın. Eğer onlar yalan konuşuyorsa o adamı hapishaneye atın’ cevabı verdi.
“Bizi 2 Nisan Karakolu’na götürdüler. Benim ve kızımın ifadesini aldılar. Her şeyi olduğu gibi anlattık.  O an kızıma tecavüz eden E.B.’ nin de ifadesi alınıyordu. Polisler kızımı Çocuk Şubesi’ne götürdü.
“Akşam saat 21.00 civarında Bölge Hastanesi’ne götürdüler. Kızım sağlık kontrolünden geçti. Savcı ve bir psikolog hastaneye geldi.
“Kızımla görüşen savcıya ne olduğunu sordum. Savcı bana, E.B.’nin cezasının büyük olduğunu, büyük bir kabahat işlediğini ve gereken cezanın verileceğini söyledi.
“Şuan tutuklu ama nerede olduğunu bilmiyorum. Çocuğumun elbiselerini incelemeye götürdüler.”

“En ağır cezaya çarptırılmalı”

Mahalle halkının olayı duyduğunu belirten anne Ö.L., herkesin ziyarete geldiğini de dile getirdi.

Olaydan iki gün sonra evde otururken komşularının telefon ettiğini ifade eden Ö.L., mahalle halkının bir araya gelerek E.B.’nin marketini yakmaya çalıştığını söyledi.

Tecavüz zanlısı E.B.’nin, en ağır cezayı alması gerektiğini söyleyen Ö.L. “Şu an kızım evde ama kendinde değil. Kendi kendine durduk yerde gülüyor. Psikolojisi vahim durumda. Bazen kızıma sesleniyorum ama tepki vermiyor” dedi ve bir çağrıda bulundu:

“Bütün herkese sesleniyorum. Benim çocuğuma yapılanlar başka çocuklara yapılmasın. Madem devlet var o zaman bu taciz ve tecavüz olaylarının önüne geçsin. Tek istediğim E.B.’nin en ağır cezaya çarptırılmasıdır.
“Bana bazıları ‘şikayetçi olma’ diyor. Eğer bugün şikayetçi olmazsam, bu adam serbest bırakılacak. Kim bilir başka hangi çocukların hayatları kararacak.
“Bunun önüne geçmek ve kızıma yapılanların cezasını sormak için şikayetçiyim. Bu yüzden kimseyi dinlemeden en ağır cezaya çarptırılması için mücadele edeceğim.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ambarlı Limanı'nda gemi yangını
Sonraki Haber
Vali açıkladı: 16 günde bin 685 Suriyeli İstanbul'dan gönderilmiş