Ana SayfaÇalışma YaşamıKadıköy’de bu kez de Özsüt işçilerine müdahale: Çok sayıda gözaltı

Kadıköy’de bu kez de Özsüt işçilerine müdahale: Çok sayıda gözaltı

HABER MERKEZİ – Özsüt işçileri, söz verilmesine rağmen aylardır ödenmeyen alacakları için eylem yaptı. İstanbul Kadıköy’de yapılan eyleme müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Özsüt kurumsal markasıyla faaliyet gösteren STP Gıda Sanayi Ticaret AŞ firmasında çalışırken maaşları ödenmeden işten çıkarılan işçiler, Temmuz ayı başında eyleme geçmişti.

İşçiler, maaşları ile birlikte mesai ve ihbar tazminatlarının da ödeneceği sözü üzerine 17 Temmuz’da eylemlerini sonlandırmıştı.

Ancak işten çıkarılan işçilerden ikisinin haklarının verilmemesi üzerine eylemlerine devam etme kararı alan işçiler, İstanbul Kadıköy’deki Özsüt önünde eylem yaptı.

Tüm hakları verilene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyleyen eylemdeki Özsüt işçileri, ‘Haksızlık varsa direniş var’, ‘Özsüt sözünü tut hakkımızı ver’, ‘Özsüt işçileri yalnız değildir’ sloganları attı.

İşçiler adına açıklama yapan Kerem Girenay, iki işçinin alacaklarının ödenmemesi nedeniyle yeniden mücadeleye başladıklarını söyledi.

“Sizlerin önüne çayınızı, kahvenizi pastanızı bizler getirdik ve hala işçi arkadaşlarımız sizlere hizmet etmeye devam ediyor. Sizler bunun parasını ödüyorsunuz, ödediğiniz bu paraların hepsi Özsüt patronunun cebine giriyor.
“İstediklerinizi masanıza getiren işçiler bugün evlerinin kiralarını ödeyemiyor, okuyanların harcını ödeyemediği için kayıtları silinebilir, kimimiz elektriksiz susuz kalabilir. Bizler bugün sözümüzü söylüyoruz sizler de söyleyin.”

Boykot ve dayanışma çağrısında bulunulan açıklamanın ardından ise oturma eylemi yapan işçilere polis müdahale etti.

Polis, 21 kişiyi darp ederek gözaltına aldı, görüntü almak isteyen gazetecileri de engelledi.

Kadıköy’de Suruç anmasına da müdahale edilmişti

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anmak için 20 Temmuz’da Kadıköy’de yapılmak istenen eyleme müdahale eden polis, 27 kişiyi gözaltına almıştı.

Gözaltına alınanlar arasında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Suruç’taki katliamdan yaralı olarak kurtulanlar da vardı.

Polis HDP ve CHP milletvekillerini darp etmiş, üç vekil ise hastaneye kaldırılmıştı.


Kadıköy işgal altında – Bahadır Altan

HDP ve CHP’li vekiller polis şiddetini anlattı, kaymakamlığı yalanladı


Karınca, Evrensel, İleri Haber, Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yapımına başlanmıştı: AYM'den Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı köşküne iptal
Sonraki Haber
Hasta tutuklu Muhsin Kızılkan hayatını kaybetti