Ana SayfaGüncelKadıköy’de “Yıldızlar Altında Sinema Haftası” başlıyor

Kadıköy’de “Yıldızlar Altında Sinema Haftası” başlıyor

HABER MERKEZİ – Kadıköy Belediyesi çatısı altında kurulan Sinematek Sinema Evi’nin düzenlediği açık hava film gösterimleri bugün başlıyor. 28 Temmuz’a kadar sürecek gösterimlerde 7 ülkeden 7 film Kalamış Parkı’nda ücretsiz olarak izlenebilecek.

Kadıköy Belediyesi tarafından temelleri atılan Sinematek Sinema Evi, KADFEST Uluslarası Kadıköy Festivali’i kapsamında 7 ülkeden 7 farklı filmi açık havada izleyiciyle buluşturacak.

Kadıköy’deki Kalamış Parkı’nda gerçekleşecek olan etkinlik, “Yıldızlar Altında Sinema” haftası adı altında Fransız Kültür Merkezi, Arjantin Başkonsolosluğu, Tunus Başkonsolosluğu ve Erler Film’in işbirliği ile yapılıyor.

Her akşam 21.00’da gerçekleştirilecek gösterimler ücretsiz olarak izlenebilecek.

Charlie Chaplin’in ilk uzun metraj sessiz filmi Yumurcak (The Kid), Türkiye’de ilk kez orkestrada açık hava müziği eşliğinde gösterilecek. Film, Orçun Orçunsel yönetimindeki 46 kişilik Avrasya Senfoni Orkestrası’nın gerçekleştireceği, Chaplin’in bizzat bestesi olan müzik eşliğinde izlenecek.

Gösterimlerde; Türkiye’den Başar Sabuncu’nun Zengin Mutfağı, Arjantin’den Fernando Solanas’ın Tangolar: Gardel’in Sürgünü (El exilio de Gardel: Tangos), Fransa’dan Jacques Demy’nin Cherbourg Şemsiyeleri (Les Parapluies de Cherbourg), Çin’den Wong Kar-Wai’ın Aşk Zamanı (Faa yeung nin wa), Tunus’tan Selma Baccar’ın Kadınlar Koğuşu (El Jaïda) ve İtalya’dan Giuseppe Tornatore’nin Cennet Sineması (Nuovo Cinema Paradiso) filmleri de var.

Program şöyle:

  • 22 Temmuz: 21:00 – Yumurcak (The Kid)
  • 23 Temmuz 21:00  – Zengin Mutfağı
  • 24 Temmuz 21:00 – Tangolar: Gardel’in Sürgünü (El exilio de Gardel: Tangos)
  • 25 Temmuz 21:00 – Cherbourg Şemsiyeleri (Les Parapluies de Cherbourg)
  • 26 Temmuz 21:00 – Aşk Zamanı (Faa yeung nin wa)
  • 27 Temmuz 21:00 – Kadınlar Koğuşu (El Jaïda)
  • 28 Temmuz 21:00 – Cennet Sineması (Nuovo Cinema Paradiso)

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hasankeyf’te yangın: Birçok mağara hasar gördü
Sonraki Haber
Maden ocağında iş cinayeti: 19 yaşındaki işçi traktörün devrilmesiyle yaşamını yitirdi