Ana SayfaÇalışma YaşamıKadınlar Kadifekale’de ‘Pagos Üretici Pazarı’nı kurdu

Kadınlar Kadifekale’de ‘Pagos Üretici Pazarı’nı kurdu

HABER MERKEZİ – İzmir Kadifekale’de bir araya gelen 90 kadın, kent genelinden 24 tarımsal kalkınma kooperatifi ve 12 üretici kadın kooperatifinin bulunduğu “Pagos Üretici Pazarı”nı kurdu.

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Kadifekale mahallesinde bir araya gelen 90 kadının kurduğu “Pagos Üretici Pazarı”nda kent genelinden 24 tarımsal kalkınma kooperatifi ve 12 üretici kadın kooperatifi bulunuyor.

Pazar açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Kani Beko ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte çok sayıda yurttaş katıldı.

Pazar açılış konuşmasını yapan Soyer, özellikle kadınların ürettiği ürünleri satışa sunacağı bu pazarların sayısını artıracaklarını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre daha önce sözünü verdikleri Pagos Pazarı’nda Kadifekaleli kadınların ürettiklerinin İzmirlilerle buluşacağını belirten Soyer, “Kadınların olmadığı yaşam alanları eksiktir. Bugün ülkemizde kadının öncü rolü göz ardı ediliyor. Kadının rolünün olmadığı toplum parçalanmaya mahkûmdur” dedi.

Pagos Üretici Pazarı’nda üreticilerin aracısız biçimde tüketiciyle buluşacağını anlatan Soyer şöyle devam etti:

“Bu pazarların sayıları artacak. Her ilçede bu pazarlardan açacağız. Kadınlara fırsatlar vererek bizlere değer katmasını ve İzmir’i büyütmesini sağlayacağız. Üretici kadınlarımızın ürettiklerini evlerimize taşıyacağız. Her şey çok daha güzel olacak.”

Üretici pazarında meyve sebzeden peynir, bal ve zeytinyağı gibi ürünlere, tandır ekmeğinden midyeye, el işi ürünlerden dokuma halılara kadar çok zengin bir ürün çeşitliliği yer alıyor.




Önceki Haber
Sınırda hareketlilik: Kuzey Suriye'den 'uyarı' var, ABD heyeti Ankara yolunda
Sonraki Haber
İHD: Van'da 17 mülteciyi öldüren kaza değil katliam