Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu İmamoğlu’nu ziyaret etti: Her şey güzel olacaksa şeffaf olması lazım

Kılıçdaroğlu İmamoğlu’nu ziyaret etti: Her şey güzel olacaksa şeffaf olması lazım

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Yerel yönetimlerde yeni bir süreci başlatıyoruz. Her şey çok güzel olacaksa her şeyin şeffaf olması lazım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.

Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen İmamoğlu, “Sürecin en önemli karakteri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Kendisine minnet duyuyorum. Ona hem sözüm hem de sorumluluğum var. Görevimi bu sorumlulukla yapacağım” dedi.

“Demokratik bir parlamenter sistem isteriz”

İmamoğlu’ndan sonra konuşan Kılıçdaroğlu ise, “Temel sorunları biliyor. İyi bir ekibi olacak. Liyakatli bir ekibi olacak. Partizanlık yapmamak ve liyakatli bir ekiple yola çıkıyor. Yerel yönetimlerde yeni bir süreci başlatıyoruz. Her şey çok güzel olacaksa her şeyin şeffaf olması lazım” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tartışmaları ile ilgili bir soru üzerine, Kılıçdaroğlu, “Eski sisteme dönmeyi hiçbir zaman istemedik. Tek adam rejiminin nelere mal olduğunu artık hepimiz görüyoruz. Bütün her şey bir kişiye bağlandı. Bir kişinin devletin bütün sorunlarını çözmesi mümkün değil. Demokratik bir parlamenter sistem isteriz” dedi.