Ana SayfaGüncelKışanak ve Tuncel’e verilen hapis cezası kararları bozuldu

Kışanak ve Tuncel’e verilen hapis cezası kararları bozuldu

HABER MERKEZİ – Tutuklu siyasetçiler Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel hakkında verilen hapis cezası kararları bozuldu. Kışanak ve Tuncel yeniden yargılanacak.

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin eski eşbaşkanı Gültan Kışanak’a “örgüt kurma ve yönetme” ve “örgüt propagandası yapma” gerekçesiyle hapis cezası verilmişti.

İki yıldan fazla süredir tutuklu bulunan Kışanak 14 yıl, Tuncel de 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Söz konusu hapis cezası kararları İstinaf mahkemesine taşınmıştı.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, Kışanak ve Tuncel’in avukatlarının itirazı üzerine yaptığı inceleme sonucu verilen hapis cezası kararını bozdu.

Kararı, avukat Mehmet Emin Aktar, Twitter’dan duyurarak, “Gültan Kışanak ile birlikte Sabahat Tuncel’e de ceza verilen bu karar Gaziantep BAM tarafından yapılan istinaf incelemesi sonucu 17.07.2019 tarihinde bozulmasına karar verilmiştir” dedi.

Mahkeme, Tuncel ve Kışanak’ın tahliye taleplerini reddederek tutukluluklarının devamına hükmetti.

Siyasetçilerin dosyaları tekrar alt mahkemeye gönderildi, yeniden yargılama yapılacak.

Ne olmuştu?

30 Ekim 2016’da tutuklanan Gültan Kışanak ile 6 Kasım 2016’da tutuklanan Sebahat Tuncel Kandıra F Tipi Cezaevinde.

Haklarındaki davaya konu soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmüş, yargılama ise “güvenlik sebebiyle” Malatya’da yapılmıştı.

Kışanak ve Tuncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 21 Mart Newroz kutlamaları, 2012 yılında cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek için düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamaları, Silvan, Sur, Cizre, Nusaybin ve Şırnak’ta sokağa çıkma yasakları, Suruç Katliamı ve mitinglerde yaptıkları konuşmalardan dolayı yargılanmıştı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Kışanak’a “örgüt üyeliği” suçlamasından 11 yıl 3 ay, “örgüt propagandası” suçlamasından 3 yıl olmak üzere toplam 14 yıl 3 ay hapis cezası vermişti. Tuncel’e de “örgüt üyeliği” suçlamasından 9 yıl 9 ay, “örgüt propagandası” suçlamasından 5 yıl 3 ay olmak üzere toplam 15 yıl 1 ay hapis cezası verilmişti.




Önceki Haber
Düzce'de sel: Kayıp yedi kişiden birinin cesedine ulaşıldı, aramalar sürüyor
Sonraki Haber
İmamoğlu: İBB iştiraklerindeki başkanların yüzde 90'a yakını istifa etti