Ana SayfaGüncel“Küçük Deniz Kızı” yeniden uyarlanıyor, Halle Bailey ırkçıların hedefinde

“Küçük Deniz Kızı” yeniden uyarlanıyor, Halle Bailey ırkçıların hedefinde

HABER MERKEZİ – Disney’in kızıl saçları, mavi gözleri ve beyaz teniyle bilinen “Küçük Deniz Kızı” Ariel rolünün siyah şarkıcı Halle Bailey’e verileceğinin açıklanmasının ardından, Bailey ırkçı paylaşımların hedefi oldu.

Disney stüdyoları, klasikleşmiş animasyon filmlerini canlı çekim (live action) olarak yeniden çekmeye devam ediyor.

Son dönemdeki Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast, 2017) ve Aladdin (2019) gibi uyarlamaların ardından, son olarak Mulan ve Küçük Deniz Kızı (The Little Mermaid, 1989) yeniden uyarlanacak.

Disney geçen hafta Chloe X Halle adlı R&B grubunun üyelerinden, siyah genç şarkıcı Halle Bailey’e küçük denizkızı Ariel rolünü vereceğini açıkladı.

Filmin yönetmenlik koltuğuna oturacak olan Rob Marshall, “Geniş çaplı bir araştırmadan sonra Halle’in nadir görülen bir ruh, yürek, gençlik, masumiyet ve cevher kombinasyonuna, ayrıca şahane bir sese sahip olduğunu açıkça gördük. Bu ikonik rolü oynaması için gereken tüm esas özellikler var” yorumunu yaptı.

Irkçı paylaşımlar

Haberin ardından sosyal medyada filmin bazı hayranları tarafından ırkçı paylaşımlar yapılmaya başlandı.

“Denizkızlarının çok derinlerde yaşadığı ve dolayısıyla tenlerinin beyaz olması gerektiğini” söyleyenlerden, “Ariel’le büyüyen beyaz Amerikalı kızlar için bunun çok yanlış bir hamle olduğunu” belirtenlere kadar pek çok ırkçı söylem özellikle Twitter’daki #NotMyAriel (#BenimArielimDeğil) etiketiyle yayılmaya başladı.

İlk tweetleri atan hesabın kapatılmasının ardından pek çok kullanıcı ise Bailey’i destekleyen açıklamalar yaptı.

Kelly Marie Tran da hedef alınmıştı

Benzer bir sosyal medya linci daha önce de Star Wars serisinin beyaz olmayan ilk ana karakterlerinden Rose Tico’yu canlandıran Kelly Marie Tran’ı hedef almıştı.

Tran, saldırılar sonucu sosyal medya hesaplarını kapatmak zorunda kalmıştı; serinin hayranlarının çok büyük bir kısmı ise ona destek veren açıklamalarda bulunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
10 Ekim Katliamı: İçişleri Bakanlığı tazminat ödemeye mahkum edildi
Sonraki Haber
Bahçeli: Kılıçdaroğlu için çember daralıyor, suyu ısınıyor