Ana SayfaGüncelMeclis tatile giriyor, beklenen Yargı Reformu ‘başka bahara’

Meclis tatile giriyor, beklenen Yargı Reformu ‘başka bahara’

HABER MERKEZİ – Hükümetin seçim sürecinde açıkladığı, bir dizi hak ve özgürlük vaadinin sıralandığı ‘Yargı Reformu Strateji Belgesi’ beklentilere karşın ‘başka bahara’ kaldı. Muhalefet konuyla ilgili yasalar çıkmadan Meclis’in tatile girmemesini önerse de bu öneri karşılık bulmadı.

İktidarın büyük beklenti yarattığı yargı reformu ve Meclis’in güçlendirilmesi için gündemden düşmeyen içtüzük değişikliği sonbahara kaldı.

Seçim sürecinde gündemde tutulan ve beklenti yaratan ‘Yargı Reformu’, sonbahara kaldı.

Çünkü TBMM’nin 2. dönem 2. yasama yılı sürpriz bir değişiklik olmazsa bu hafta sona erecek.

Son haftada Meclis’te Merkez Bankası’nın ihtiyat akçesinin bütçeye aktarılması, şirket borçlarına yapılandırma, Varlık Barışı’nın 6 ay uzatılması gibi konuların bulunduğu ekonomi alanında düzenlemeler içeren “torba kanun teklifi” görüşülecek.

Eğer sürpriz bir değişiklik olmazsa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kalkınma planı olan On Birinci Kalkınma Planı’nın görüşmelerinin ardından Meclis yaklaşık 2.5 ay sürecek tatile girecek.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs ayının sonunda Saray’da düzenlenen ‘Yargı Reformu Stratejisi Programı’nda hükümetin ‘Yargı Reformu Paketi’ni açıklamıştı.

Söz konusu ‘paket’teki; infaz süresinde değişiklik, denetimli serbestlik süresinin arttırılması, tutukluluk süresinin 2 yıl ile sınırlandırılması ve 5 yılın altındaki suçlarda Yargıtay yolunun açılması gibi cezaevinden 80 bin kişinin tahliyesine yol açacak bir düzenleme hazırlığı büyük beklentiye yol açmıştı.

Muhalefet konuyla ilgili yasalar çıkmadan Meclis’in tatile girmemesini önerdi ancak bu öneri karşılık bulmadı.

Yargı Reformu Paketi’nin yanı sıra toplumsal beklenti yaratan konulardan biri olan MHP’nin Şartlı Ceza İndirimi Teklifi ile gündeme gelen “af” konusu da aynı akıbeti paylaşmış oldu.

İki konuda yeni yasama dönemine kalmış görünüyor.

“Daha geniş Yargı Paketi hazırlığı var”

Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre AKP yöneticileri bu konuların yeni döneme kalmasının “yürürlükten kalktığı” anlamına gelmediğini söylüyor.

Haberde bir AKP yöneticisinin “Yargı Reformu” kapsamında birden fazla kanun teklifi planı varken, yeni döneme kalması ile tüm talep ve beklentileri içerecek şekilde toplu olarak, çok daha kapsamlı bir değişiklik teklifi olarak Meclis’e gelebileceğini söylediği aktarılıyor.


Erdoğan ‘Yargı Reformu Paketi’ni açıkladı

Eren Keskin: ‘Kırmızı çizgiler’ tartışılmadan ‘yargı reformu’ yapılamaz


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Wimbledon tek erkekler finalinin şampiyonu Djokovic oldu
Sonraki Haber
"Uluslararası Sanatçı Filmleri" bu yıl toplumsal cinsiyete odaklanıyor