Ana SayfaGüncelMerve Demirel serbest, kardeşi tutuklandı

Merve Demirel serbest, kardeşi tutuklandı

HABER MERKEZİ – Ankara’da 12 gün boyunca gözaltında tutulan Merve Demirel çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı, ancak kardeşi Bengisu Demirel tutuklandı.

Ankara Yüksel Caddesi’nde yapılan “İşimi geri istiyorum” eylemlerine destek veren Merve Demirel, hakkında ‘savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı var’ denilerek 12 Temmuz gecesi gözaltına alınmıştı.

Demirel’in kardeşi Bengisu Demirel de yapılan ev baskınında gözaltına alınan isimlerden biriydi.

12 gün boyunca gözaltında tutulan Demirel kardeşler, dün Ankara Adliyesi’nde savcılığa çıkarıldı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Merve Demirel ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakılırken, kardeşi Bengisu Demirel ise tutuklandı.

Gözaltındaki hak ihlalleri

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Merve Demirel’in başta babası olmak üzere ailesine baskı yapıldığını söylemişti.

İnsan Hakları Derneği Ankara Şube Yöneticisi Melike Giray da gözaltı sürecinde Demirel’in başörtüsünün zorla alındığını duyurmuştu.

Öte yandan Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’nin (TAYAD) 16 Şubat’ta Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı eylemde bir polisin, üniversite öğrencisi Merve Demirel’i gözaltına alırken cinsel saldırıya maruz bıraktığı görüntüler kameralara yansımıştı.

21 yaşındaki Demirel ve Ankara Barosu söz konusu polis hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, başvuruları sonucu polis hakkında kamu davası açıldığını söylemişti.

Cinsel saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “Taciz varsa üzerine ilk biz gideriz” demiş ancak söz konusu polisi savunmuştu.

“Yasadışı eylem yapıp direnirseniz, uyarılardan sonra ‘kargatulumba’ gözaltına alınırsınız. Eğer taciz varsa üzerine ilk biz gideriz. Hayatı kendi gibi düşünmeyenleri tacizle geçenlerin ‘Babası FETÖ’den ihraç, kardeşi DHKP-C’li proje kadın’ üzerinden polisi ezmesine müsaade etmeyiz.”

Soylu diğer bir açıklamasında ise “Mahkemede görüşeceğiz. Elimizde öyle bir belge var ki evladımıza tacizci diyen alçaklar gereğini görecek” ifadesini kullanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AYM Başkanı: Yasal değişiklikler kaçınılmaz hale geldi
Sonraki Haber
Hasankeyf Koordinasyonu: Yangın zarar verdi, baraj kapaklarının kapatılması halkı tedirgin etti