Ana SayfaDünyaNorveçli eski bakana mültecilere cinsel tacizde bulunmaktan hapis cezası

Norveçli eski bakana mültecilere cinsel tacizde bulunmaktan hapis cezası

HABER MERKEZİ – Norveç’in eski bakanı Svein Ludvigsen, valilik yaptığı dönemde iltica başvurusunda bulunan üç mülteciye cinsel tacizde bulunmaktan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Norveç’te 2001-2005 yılları arasında Balıkçılık Bakanı olarak görev yapan Svein Ludvigsen’in üç mülteci erkeği cinsel tacize maruz bıraktığı ortaya çıktı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre cinsel taciz vakası Ludvigsen, 2011 ve 2017 tarihleri arasında Tromso bölgesinin valiliğini yaparken meydana geldi.

Şu anda 25, 26 ve 34 yaşında olan davacılar, Ludvigsen’in ev ve iş karşılığında, kendilerine cinsel ilişkin teklif ettiğini anlattı.

Davacılar, Ludvigsen’in kendilerini sınırdışı etmekle tehdit ettiğini de belirttiler.

5 yıl hapis cezası

72 yaşındaki Ludvigsen, yargılandığı davada, ‘bölge valiliği görevini kötüye kullanmak’ ve ‘üç genç erkeğin korunmasız halinden fayda sağlamak’tan suçlu bulundu.

Cinsel taciz suçundan 5 yıl hapse çarptırılan Ludvigsen, ayrıca 87 bin ABD doları tazminat ödemeye de mahkum edildi.

Mahkemenin gerekçeli kararında, sanığın cinsel ilişkiye girmek için makamını kullandığı belirtildi. Ayrıca kararda Ludvigsen’in, bölge valisi olarak bir mültecinin vatandaşlığını geri alma yetkisinin yarattığı bir korku olduğunu bildiği de vurgulandı.