Ana SayfaEğitimÖğrencilerinden Prof. Dr. Nurdoğan Rigel’e destek: ‘Karardan dönülsün’

Öğrencilerinden Prof. Dr. Nurdoğan Rigel’e destek: ‘Karardan dönülsün’

HABER MERKEZİ – İstanbul Üniversitesi’nde öğrenciler, “Öğrencisine bilerek düşük not vererek sınıfta kalmasına neden olma” iddiasıyla 5 ay hapis cezasına çarptırılan Prof. Dr. Nurdoğan Rigel için basın açıklaması yaparak, “Hocamızın tekrar dersleri girebilmesini istiyoruz” dedi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi’nde akademisyen olan Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, girdiği derslerin vize ve finallerinde düşük not aldığını öne süren Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencisi Savash Porghamrezaeieh, Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak kağıdının yeniden incelenmesini talep etti.

İdare Mahkemesi de Nurdoğan Rigel’in, öğrenciye ‘kasıtlı olarak kötü not verdiğini’ öne sürerek, Rigel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Nurdoğan Rigel

Suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Nurdoğan Rigel hakkında, “Görevi kötüye kullanmak” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Mahkeme, geçtiğimiz gün yapılan davada Rigel’e, “Görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla 5 ay hapis cezası verdi. Ceza ise 5 yıl ertelendi.

‘Nurdoğan Rigel suçlu değildir’

Evrensel’de yer alan habere göre bu kararı eleştiren Nurdoğan Rigel’in öğrencileri, bugün İ.Ü. İletişim Fakültesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

“İÜ kimsenin tekelinde değildir”, “İÜ öğrencilerindir”, “Nurdoğan Rigel hakkındaki karardan dönülsün” dövizleri taşıyan öğrenciler, “Nurdoğan Rigel suçlu değildir” sloganı attı.

‘Rigel bu fakültenin mihenk taşlarından’

Öğrenciler adına konuşan İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Umut Yiğit, “Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, İÜ İletişim Fakültesinin mihenk taşlarından biri olmanın yanında uluslararası çapta tanınmış bir akademisyendir” dedi.

“Onun dersinden geçmek için çalışmanın ve derse devamlılığın yeterli olduğunun hepimiz bilincindeyiz. Karar vericilerin derse katılım dahi göstermeyen bir öğrencinin yoruma dayalı sınav kağıdını hangi yetkinlik derecesiyle değerlendirdiğini merak etmekteyiz.”

Yiğit, cezaya sebep olan değerlendirme ölçütlerinin kamuoyuyla paylaşılmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Öğrencileri olarak Prof. Dr. Nurdoğan Rigel’in yanında olduklarını vurgulayan Yiğit, “Hocamızın tekrar dersleri girebilmesini ve baskı ile itibar cellatlığının bitirilmesini istiyoruz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP: Göç Bakanlığı kurulması için teklif hazırladık
Sonraki Haber
Stanley Kubrick’in daha önce bilinmeyen üç senaryosu bulundu