Ana SayfaGüncelRisk altındaki hak savunucularına dikkat çekmek için: ‘Sessiz Kalma’ yayında

Risk altındaki hak savunucularına dikkat çekmek için: ‘Sessiz Kalma’ yayında

HABER MERKEZİ – Tehdit altındaki hak savunucularının maruz kaldığı baskıları takip edebileceğiniz sessizkalma.org açıldı. Sitenin amaçlarından biri risk altındaki hak savunucularının durumuna dikkat çekmek.

İnsan hakları savunucularının maruz kaldığı baskıları ve bu alandaki ulusal ve uluslararası mücadele ve desteğinin izlenebileceği sessizkalma.org açıldı.

Hafıza Merkezi’nin Eşit Haklar İçin İzleme Derneği ve Hollanda Helsinki Komitesi ile ortak yürüttüğü proje kapsamında erişime açılan sitenin amacı; çalışmaları nedeniyle hedef haline getirilen, çeşitli şekillerde yargısal ve yönetsel tacize uğrayan risk altındaki hak savunucularının durumuna dikkat çekmek.

Ayrıca sivil toplumun kriminalize edildiği belli başları davalara ilişkin dava takvimini ve güncel gelişmeleri takip etmeyi kolaylaştırmak.

sessizkalma.org, aynı zamanda hak savunucularının temel metinlere ve destek programlarına da erişebileceği bir kaynak olmayı da amaçlıyor.

Sitede hali hazırda İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve İHD Diyarbakır Şubesi Eski Başkanı Raci Bilici’nin de aralarında olduğu risk altındaki kimi hak savunucularının portreleri yer alıyor.


Sitede şu ana dek yer alan hak savunucularının portrelerine ve siteye göz atmak için TIKLAYINIZ.
Previous post
'Tapu Kadastro çalışanlarına TRT'de sunuculuk yaptırıldı'
Next post
Avrupa Parlamentosu'nun yeni başkanı belli oldu