Ana SayfaDünyaRusya’daki muhalif lider Navalni cezaevindeyken zehirlenmiş olabilir

Rusya’daki muhalif lider Navalni cezaevindeyken zehirlenmiş olabilir

HABER MERKEZİ – Rusya’da protesto çağrısı yaptığı gerekçesiyle geçen hafta 30 günlük hapis cezası alan ve cezaevindeyken “alerjik reaksiyon” iddiasıyla Moskova’da hastaneye kaldırılan muhalefet lideri Aleksey Navalni’nin “bilinmeyen bir kimyasal maddeyle” zehirlenmiş olabileceği açıklandı.

Rusya’da evi basılarak gözaltına alınan muhalif siyasetçi Aleksey Navalni, hükümet karşıtı bir protesto çağrısı yaptığı gerekçesiyle tutuklanmış ve 30 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ardından da ülkede seçim kurulunun Eylül ayında düzenlenecek yerel seçimlere muhalif adayların katılımının yasaklamasına karşı düzenlenen protesto gösterileri sonrası pek çok kişi gözaltına alınmıştı.

Navalni cezaevindeyken “alerjik reaksiyon” iddiasıyla dün (28 Temmuz) Moskova’da hastaneye kaldırıldı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Navalni’nin vücudunda şişme, gözde akıntı, boyun, sırt, göğüs ve bileklerde döküntü gözlemlendi.

Navalni’nin sözcüsü bunun alerjik reaksiyon olabileceğini, ancak daha önce böyle bir şey yaşamadığını söyledi.

Aleksey Navalni’nin şahsi doktoru Anastasia Vassilieva, Pazar günü Facebook’ta paylaştığı bir mesajda, Navalni’yi ziyaretinin engellendiğini fakat kapı aralığından gördükleri kadarıyla, belirtilerin “kimyasal bir maddeye” maruz kalmaktan kaynaklı olabileceğini ifade etti.

“Bazı yetkililerin tuhaf davranışlarının” da şüphelerini artırdığını belirten Vassilieva, mesajında “Kimse onun rahatsızlığının nedenini tespit etmeye çalışmıyor, doktorlara izin verilmiyor. Yalanlar söyleniyor” diye yazdı.

Vassilieva, hastanenin Navalni’nin ailesine ve avukatlarına teşhisle ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını belirterek yetkilileri Navalni’ye donanımlı bir tıbbi tedavi uygulanmasına izin vermeye çağırdı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mustafa Orman'dan yeni öykü kitabı: "Ovada Paldır Küldür"
Sonraki Haber
6 aydır kayıplardı: KHK'li dört isim 'emniyet mensuplarınca bulundu'