Ana SayfaGüncelSiverek’te katliam: AKP’li eski vekil Zülfikar İzol’un oğlu da tutuklandı

Siverek’te katliam: AKP’li eski vekil Zülfikar İzol’un oğlu da tutuklandı

HABER MERKEZİ – Urfa Siverek’te ‘arazi anlaşmazlığı’ndan kaynaklı olduğu iddia edilen silahlı saldırıyla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı yediye yükseldi. Son tutuklanan isim AKP’li eski vekil Zülfikar İzol’un oğlu Bozan İzol.

Urfa’nın Siverek ilçesinde, 15 Haziran’da İzol Aşireti mensupları arasında ‘arazi anlaşmazlığı’ yüzünden çıkığı iddia edilen olaylarda altı kişi yaşamını yitirmiş, beş kişi yaralanmıştı.

AKP’nin eski milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşlerinin de yer aldığı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturmada ikisi mağdur taraftan olmak üzere altı kişi tutuklanmıştı.

Zülfikar İzol’un oğlu Bozan İzol’un da gözaltına alındığı ve dün çıkarıldığı Siverek Adliyesi’nde aynı gerekçe ile tutuklandığı öğrenildi.

Bununla birlikte “adam öldürme ve öldürmeye teşebbüs etme” suçlamasıyla tutuklananların sayısı yediye yükseldi.

Şu ana kadar tutuklanan isimler şöyle: Zülfikar İzol’un kardeşleri Cemal İzol, Bülent İzol, Cihan İzol ve oğlu Ferman İzol ile yakınları öldürülen aileden Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol.

Diğer yandan “gizlilik” kararı getirilen soruşturma kapsamında tutuklanıp Siverek T Tipi Cezaevi’ne gönderilen Cihan, Bülent ve Ferman İzol’un Kayseri Cezaevi’ne, Mehmet Metin ve Yusuf Rojhat İzol’un da Elazığ Cezaevi’ne sevk edildiği belirtilmişti.


Siverek’teki katliamı kaydeden Dilan İzol: Hala tehdit ediliyoruz


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kilis'te bir erkek kızı Çiğdem Kurtoğlu'nu öldürdü
Sonraki Haber
Buldan'dan İstanbul Sözleşmesi mesajı: Asla geri adım atmayacağız