Ana SayfaDünyaStromboli Yanardağı yeniden faaliyette: Bir kişi yaşamını yitirdi

Stromboli Yanardağı yeniden faaliyette: Bir kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – İtalya’daki Stromboli Yanardağı’nın faaliyete geçmesi sonucu pek çok noktada yangın çıktı, 100 kişi bölgeden tahliye edildi. Yanardağdan püsküren lav sebebiyle de bir kişi hayatını kaybetti.

İtalya’nın Sicilya bölgesindeki Eolie Adaları’nda bulunan Stromboli Yanardağı 3 Temmuz’da yeniden faaliyete geçti.

Lavların püskürmeye başladığı sırada dağın eteğinde yürüyüş yapan iki kişiden biri yaşamını yitirdi, diğeri ise hafif şekilde yaralandı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre lavlar nedeniyle yanardağın etrafındaki bölgelerde yangın çıktı.

Yangınları söndürmek için adaya ilave itfaiye ve ilk yardım ekipleri sevk edildi.

Ginostra köyünde kora dönüşen taşların düşmesinden korkan köylüler evlerinde mahsur kaldı.

Lipari kasabasının Belediye Başkanı Marco Giorgianni, ANSA haber ajansına yaptığı açıklamada, yanardağın lav püskürtmeye başlamasının ardından 100 kişinin bölgeden tahliye edildiğini belirtti.

Konuya ilişkin açıklamaya yapan belediye başkanı Marco Giorgianni, hayatı normale döndürme faaliyetlerinin de sürdüğünü belirterek, bölgeye yeniden elektrik verildiğini bildirdi.

Stromboli Yanardağı

Sicilya’nın kuzeyinde bulunan yaklaşık 500 nüfuslu Stromboli adasındaki yanardağ dünyanın en aktif volkanlarından biri olarak biliniyor.

Daha önce 2 Ağustos 2008’de lav püskürten 924 metre yüksekliğindeki yanardağ sönmediği için sık sık düşük miktarlarda lav boşaltıyor. Ada bu nedenle “Akdeniz’in Deniz Feneri” olarak da adlandırılıyor.