Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞule Çet Davası: Bilirkişi plazada biyolojik leke incelemesi yapacak

Şule Çet Davası: Bilirkişi plazada biyolojik leke incelemesi yapacak

HABER MERKEZİ – Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin dava kapsamında, bilirkişi eşliğinde kan, tükürük, sperm gibi biyolojik lekelerin tespiti için olay yerinde inceleme yapılacak.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutuklu yargılandıkları davanın son duruşmasında, Çet ailesinin avukatları mahkemeye Erciyes Üniversitesi Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Özdemir tarafından hazırlanan raporu sunmuştu.

Raporda, bir takım değişik dalga boyunda ışık veren cihazlarla yapılan incelemede, halıfleks üzerinde kan, tükürük ya da sperm gibi bir takım biyolojik izlerin bulunduğu ifade edilmişti.

Mahkemeye sunulan raporda, bu izlerin olay günü plaza katında çekilen fotoğraflarla yapılan karşılaştırma sonucu tespit edildiği de belirtildi.

Mahkeme duruşma sonrası verdiği ara kararla, belirtilen izlerin olup olmadığının tespiti için plaza katına inceleme yapılması kararı aldı.

Bu kapsamda yarın (17 Temmuz), naip hakim gözetiminde raporu hazırlayan Prof. Dr. Çağlar Özdemir, mahkemenin belirlediği bilirkişiler ve taraf avukatlarının katılımıyla plaza katında inceleme yapılacak.

Ne olmuştu?

Şule Çet’in şüpheli ölümünün ardından tutuklanan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında ‘cinayet’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 39’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Sanıkların yargılandıkları davanın ikinci duruşması 15 Mayıs’ta görülmüştü.

Şule’nin adli tıp raporunda, intihar bulgusuna rastlanmadığı belirtilerek “Çet’in boynunda kırık var. Bu, canlıyken saldırıda meydana gelmiş de olabilir” denilmişti.

Şule’nin ölümüne dair üçüncü duruşma ise 10 Temmuz’da yapılmıştı.

Burada sunulan bilimsel mütalaada, Şule’nin düştüğü yer ile bina arasında dört metre mesafe olduğu belirtilerek, “Bu mesafenin kat edilebilmesi için boşluğa doğru atılması gerektiği” ifade edilmişti.


Bilimsel mütalaa intihar iddiasını çürüttü: Şule Çet’in 4 metre ileri düşmesi için atılması gerekir

Şule Çet Davası’nda ara karar: Sanıkların tutukluluk haline devam


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AYM 'hak ihlali' kararı vermişti: Deniz Yücel'in duruşması ertelendi
Sonraki Haber
TÜİK verileri: İstihdam düşüyor, işsizlik oranı yüzde 13