Ana SayfaGüncel‘Tapu Kadastro çalışanlarına TRT’de sunuculuk yaptırıldı’

‘Tapu Kadastro çalışanlarına TRT’de sunuculuk yaptırıldı’

HABER MERKEZİ – CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, TRT’deki usulsüzlüklerle ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergede deneyimli personel, kurumdan uzaklaştırılırken taşeron şirketlerden ve Anadolu Ajansı üzerinden bin 700 sözleşmeli personel alındığı belirtildi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Akkuş İlgezdi’nin sunduğu önergede, TRT’de deneyimli çalışanlar ve sanatçılar dahil 169 kişinin ‘istihdam fazlası personel’ diye başka kurumlara gönderildiği, taşeron şirketlerden ve Anadolu Ajansı üzerinden ise bin 700 sözleşmeli personel alındığı belirtildi.

Önergeye göre, yeni bir ‘istihdam fazlası personel’ belirlemesi yapılarak, 420 kişinin daha kurumdan gönderilmesine karar verildi.

TRT’nin Mayıs ayında konuyla ilgili yaptığı açıklamaya göre ‘istihdam fazlası personel’in 2018 yılı Temmuz ayında çıkan emeklilik teşvikinden faydalanmayan çalışanlar arasından belirlendiği ifade edilmişti.

Oysa, önergede bu durum ‘mobbing ve zorlama’ olarak değerlendirildi.

Sunucular tapu kadastrodan

Önergede ‘TRT’de spiker kadrosunda istihdam edilen pek çok personel yayına çıkarılmazken, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nden kuruma getirilen takip memuru ve araştırmacı kadrosundaki personele haber ve program sundurulduğu’ iddiası soruldu.

Ayrıca, TRT’de 50 yıldır kurulu bulunan TRT Haber Dairesi Başkanlığı’nın kapatılarak, koordinatörlük yapılması ve TRT Parlamento Bürosu’nun da kapatılması gündeme getirilirken, bu kararların gerekçelerinin neler olduğu sorusu da önergede yer aldı.

Previous post
“Hafıza Mekânları”nın 2019 yılı başvuruları başladı
Next post
Risk altındaki hak savunucularına dikkat çekmek için: 'Sessiz Kalma' yayında