Ana SayfaGüncelTemelli: Faiz düşünce enflasyon düşmez, bunu sınavda yazan öğrenci sınıfta kalır

Temelli: Faiz düşünce enflasyon düşmez, bunu sınavda yazan öğrenci sınıfta kalır

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli Van’da yaptığı konuşmada siyasetin toplumsallaşması gerekliliğine vurgu yaptı ve bunun için partisinin “Üçüncü Yol” siyasetini önerdi. Merkez Bankası başkanının görevden alınmasına da değinen Temelli, “Faiz düşürülünce enflasyon düşer’ diye bir şey olmaz. Bunu okulda yapılan sınavda yazan öğrenci sınıfı geçemez. Faizin düşmesini istiyorsanız o zaman iktidardan düşün” dedi.

Partisinin Van’da düzenlediği “Serhat Örgütlenme Konferansı”nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, siyasetin toplumsallaşması gerekliliğine vurgu yaptı ve bunun için “Üçüncü Yol”u önerdi.

İpekyolu Belediyesi Berivan Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta açıklamalarda bulunan Temelli, “Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu şey demokrasi ve toplumsal barıştır” dedi.

“Bizlerin demokrasi, barış mücadelesinde buluşmamız gerekiyor. AKP-MHP bloğu demokrasi ve barışın önüne kapatarak kendini var ediyor. Bunlar çözümsüzlüğü kendileri için elverişli bir ortam olarak var ediyor.
“Kürt meselesine yaklaşım çözümden mi yanayız yoksa çözüme karşı mıyız yaklaşımının turnusol kağıdıdır.  Kürt sorununa yaklaşım demokrasi ve barışa yaklaşımınızı ortaya koyar. Bu blok inkardan besleniyor.
“Bunlar mutlak tecridi hayata geçirip, çözümsüzlük siyasetlerini kalıcı kılmak istediler. Mutlak tecrit uygulandıkça Kürt sorunu çözüm seçeneğinden, Türkiye barıştan uzaklaştı. Dört yıl boyunca uygulamaya konulan tecrit adeta barışı bombaladı. Bu blok kutup siyasetini yeniden yeniden ortaya koyuyor.
“Bu siyaseti ortadan kaldıracak tek güç Üçüncü Yol’dur. Üçüncü Yol Türkiye açısından bir seçenek yaratmaktır. Eğer bu seçeneği yaratamazsak bu baskı ve şiddet her gün biraz daha yayılacaktır.
“Gelin hepimiz bu çözümde buluşalım. Herkes herkesle konuşabilsin. Müzakere ile toplum için en iyisini üretelim.
“Bugün hukukun cenaze töreni kılınıyor. Bu ülkede adalet mahkeme salonlarını terk etmiştir. ‘Kürt meselesi yoktur’ diyen hükümet siyaset üretemez haldedir. Her yer sorunlar yumağı haline gelmiştir. Bunca sorunun nedeni kayyumcu zihniyetin yarattığı sorunlardır. Kimse kaygılanmasın bu sorunları mutlaka çözeceğiz.”

Temelli ayrıca sınır ötesi operasyonlara da değindiği konuşmasında, siyasi iktidarı “Yönetmiyor, yönetemedikçe savaş politikalarına daha fazla sarılıyor” sözleriyle eleştirdi.

Merkez Bankası’nda görevden alma: “Aynı kayyumcu zihniyet”

Temelli’nin gündeminde Merkez Bankası başkanının görevden alınması da vardı.

Görevden almanın ‘yapılan kayyum atama zihniyeti ile aynı olduğunu’ ve ‘OHAL kanunlarında ısrar etmek olduğunu’ ifade eden Temelli, şöyle devam etti:

“Merkez Bankası Başkanı’nı görevden alarak faizleri düşürmek istiyorlar çünkü yandaş müteahhitler zorda. Halkın zorda olmasının bir önemi yok.
“Bu atamayla her şeyin düzelteceğini sanan bir akıl var ama inanın ki her şey daha da kötü olacak. Muhalefeti, halkı dinlemeyerek kendi fikrinde ısrar eden bu zihniyet; siyaseti, toplumu ve ekonomik krizin içinden çıkamazlar.
“‘Faiz düşürülünce enflasyon düşer’ diye bir şey olmaz. Bunu okulda yapılan sınavda yazan öğrenci sınıfı geçemez. Faizin düşmesini istiyorsanız o zaman iktidardan düşün.”