Ana SayfaDünyaTrump’ın ırkçı ifadelerine Temsilciler Meclisi’nden kınama

Trump’ın ırkçı ifadelerine Temsilciler Meclisi’nden kınama

HABER MERKEZİ – ABD Temsilciler Meclisi, ırkçı ifadeler kullanan Trump’ı kınama kararı aldı. Kınama kararına 240 milletvekili onay verirken, 187 milletvekili ise karşı oy kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından, kadın Demokrat üyelerine karşı ırkçı ifadeler kullanmış, onlara ‘ülkelerine dönmeleri gerektiğini’ söylemişti.


Trump’tan kadın Demokrat üyelere ırkçı ifadeler: ‘Ülkenize geri dönün’


Pek çok kesim tarafından tepkiyle karşılanan bu ifadelere ilişkin Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi de Trump için kınama kararı aldı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre kınama kararına aralarında dört Cumhuriyetçi’nin de bulunduğu 240 milletvekili onay verdi. Oylamada 187 milletvekili de karşı oy kullandı.

Oy çokluğu ile kabul edilen, ancak hukuki bağlayıcılığı olmayan kararda, Trump’ın ırkçı ifadelerle çeşitli etnik kökenlerden ve beyaz olmayan kişilere karşı nefreti meşru ve güçlü hale getirdiği ifade edildi.

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat partili sözcüsü Nancy Pelosi de karara ilişkin yaptığı açıklamada “Beyaz Saray’dan gelen bu yorumlar utanç verici, iğrenç ve ırkçı” dedi.

Öte yandan Pelosi’nin konuşması sırasında Temsilciler Meclisi’nde tartışmalar yaşandı.

Cumhuriyetçi milletvekili Doug Collins, Temsilciler Meclisi kurallarına uymadığı gerekçesiyle Pelosi’nin Trump’la ilgili ifadelerinin protokolden çıkarılmasını istedi.

Cumhuriyetçelerin Meclis Grup Başkanı Kevin McCarthy de Trump’a yönelik ırkçılık suçlamalarını kabul etmediklerini söyledi.




Önceki Haber
İHD 33 yaşında: Mücadelemiz sürüyor, sürecek
Sonraki Haber
AYM’den internetteki içerik engellemesi kararlarına karşı başvuruya ret