Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Kadın cinayetlerinin azmettiricisi komutan Davran hakkındaki davada takipsizlik kararı’

‘Kadın cinayetlerinin azmettiricisi komutan Davran hakkındaki davada takipsizlik kararı’

HABER MERKEZİ – Mardin Mazıdağı’nda evli olduğu Rojda Bulgan ile onun anne ve babasını öldüren Mehmet Salih Bulgan’a silah vererek azmettirdiği belirtilen Karakol Komutanı Fatih Davran için takipsizlik kararı verildi. Konuyu Meclis’e taşıyan HDP’li vekil Günay, Adalet Bakanı Gül’e, “Davran’ın görevden alınması için gerekli işlemler başlatılacak mı?” diye sordu.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde evli olduğu Mehmet Salih Bulgan tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılan Rojda Bulgan, 2018 yılında 4 aylık bebeğini de yanına alarak ailesinin evine taşındı.

20 Aralık 2018’de Rojda’nın ailesinin evine giden Bulgan, kadın ve onun annesi Sadiye Andiç ile babası Haci Eyyüp Andiç’i tüfekle vurarak öldürdü.

Ardından gözaltına alınan Mehmet Salih Bulgan, mahkeme tutanaklarında yer alan ifadesinde, Aksu Karakol Komutanı Fatih Davran’ın kendisine Rojda’nın başka bir erkekle ilişkisinin olduğunu söyleyerek, silah verdiğini beyan etti.

Bulgan’ın yaklaşık 1 ay önce de babasını bıçakladığı için gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

Azmettirici Davran hakkında takipsizlik

Jin News’te yer alan habere göre konuyu Meclis gündemine taşıyan HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, olayın azmettiricisi olduğu sanık tarafından da belirtilen Aksu Karakol Komutanı Fatih Davran hakkında açılan davada takipsizlik verildiğini söyledi.

Davran’ın hala görevine devam ettiğini belirten Günay, konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Fatih Davran’ın görevden alınması için gerekli işlemlerin başlatılıp başlatılmayacağını soran Günay’ın yönelttiği diğer sorular şöyle:

  • Defalarca hapse girip çıkan eşi tarafından sistematik bir şekilde şiddete maruz kalan Rojda Bulgan’ın anne ve babasıyla birlikte katledilmesinde güvenlik personellerinin ihmalleri ile ilgili herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır?
  • Azmettirici durumda olan ve silah temin eden Aksu Karakol Komutanı Fatih Davran hakkında açılan dava hangi gerekçe ile takipsizlikle sonuçlanmıştır?
  • Kadın cinayetlerinin önlenmesi için ilgili diğer bakanlıklarla işbirliği içinde bir düzenleme yapacak mısınız?

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bahçeli: Kılıçdaroğlu için çember daralıyor, suyu ısınıyor
Sonraki Haber
Çin'den ABD'ye "silah satışını iptal et" çağrısı