Ana SayfaGüncelUrfa’da 12 gündür gözaltında tutulan çocuk serbest bırakıldı

Urfa’da 12 gündür gözaltında tutulan çocuk serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Urfa’da ailesiyle birlikte gözaltına alınan ve 12 gündür gözaltında tutulan 15 yaşındaki çocuk serbest bırakıldı.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 27 Haziran’da polis tarafından yapılan ev baskınlarında HDP’li Belediye Meclis Üyesi Dilan Ablay, annesi, babası, biri 15 yaşında olan iki kardeşi ile birlikte gözaltına alınmıştı.

12 gündür gözaltında olan kız çocuğu, 8 Temmuz’da adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle, savcılık tarafından hakimliğe sevk edildi.

Bianet’ten Ayça Söylemez’e konuşan Urfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, çocuğunun hakimlik tarfaından yurt dışına çıkış yasağı verilerek serbest bırakıldığını söyledi.

Gizlilik kararı bulunan dosyayla ilgili soruşturma ise sürüyor.

Ne olmuştu?

Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi de ailesiyle birlikte gözaltına alınan çocuğun maruz bırakıldığı duruma dikkat çekmek için Twitter’den “birçocuk12güngözaltındakalamaz-urfadakanunrafta” başlığı ile kampanya başlatmıştı.

En azından çocuğun serbest kalması için gerek savcılık, gerekse sorgu hakimliğine başvurduklarını belirten avukatlar, ancak tüm bu girişimlerinin sonuçsuz kaldığını ifade etmişti.

Baro avukatlarından Sevda Çelik Özbingöl, Twitter’dan yaptığı paylaşımda yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekmişti.

“Gözaltı süresinin uzatılması işlemi sorgu işlemidir. Hakimlerin kanuna uymayıp bir çocuğu avukatsız sorguya almak isteyip avukata söz hakkı vermediği, çocuğun üstün yararını yok saydığı bir yerde, kolluğa kim kanuna uy diyebilecek?”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hong Kong lideri 'Yasa öldü' dedi, eylemciler taleplerini hatırlattı
Sonraki Haber
İş cinayeti: Sülfürik asitten zehirlenen iki işçi yaşamını yitirdi