Ana SayfaGüncelYavuz Oğhan: Davutoğlu mülakatımızın ardından RS FM’deki programımız bitti

Yavuz Oğhan: Davutoğlu mülakatımızın ardından RS FM’deki programımız bitti

HABER MERKEZİ – Gazeteci Yavuz Oğhan’ın Akif Beki ve İsmail Saymaz ile birlikte eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları mülakatın ardından RS FM’deki “Söylemesi Bizden” isimli programı sonlandırıldı.

Gazeteci Yavuz Oğhan, Rusya’nın Sesi (RS) FM’deki programlarının, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla yaptıkları röportajın ardından yayından kaldırıldığını duyurdu.

Oğhan, programın kaldırıldığını Twitter hesabından açıkladı.

Oğhan’ın paylaşımını alıntılayan İsmail Saymaz da Twitter üzerinden “SETA raporunun “gereği” yapıldı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile söyleşi yaptığımız için RS FM, Yavuz Oğhan ve Akif Beki ile birlikte hazırladığımız ‘Söylemesi Bizden’ programını sonlandırdı” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Akif Beki ise, “Türkiye’de hiç bir iyi iş cezasız kalmaz, dün Davutoğlu ile mülakat yaptık bugün programlarımız bitti, üstelik yayını kendi YouTube kanalımızdan yaptığımız halde” dedi ve yaptıkları “Söylemesi Bizden” adlı programlarının da artık RS FM’de olmayacağını ekledi.

Davutoğlu: Programa son verilmesinden büyük üzüntü duydum

Diğer yandan Davutoğlu da kendisiyle röportaj yapan Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz’ın RS FM’deki programlarına son verilmesiyle ilgili Twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

Yavuz Oğhan’ın adı, SETA Vakfı’nın “Uluslararasın Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” raporunda da yer almıştı.

Davutoğlu ne demişti?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yavuz Oğhan’ın YouTube kanalı BideBunuİzle’de Oğhan’la birlikte İsmail Saymaz ve Akif Beki’nin sorularını yanıtlamıştı.

“Demokrasilerde parti kurmak bölücülük değildir” diyen Davutoğlu kendisinin hiçbir zaman “Şam’da Emevi Camii’nde namaz kılacağım” diye bir ifadesi olmadığını söylemişti.

AKP ile MHP’nin kurduğu ittifaktan rahatsız olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Mart ayında bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da aktardım. Bu ittifak ilişkisi AKP’nin doğasını bozmakta olduğunu ve MHP’ye oy kaçırmaya neden olacağını anlatmaya çalıştım” demiş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine öfkelenmesini anladığını, ancak kendileri için makamımdan ayrılmayı göze aldığı kişilerin hedefinde olmasını ise anlamadığını söylemişti.

Yeni parti kurma çalışmaları yapan Ali Babacan ile neden birlikte hareket etmedikleriyle ilgili ise Davutoğlu, “Ali Babacan ve Abdullah Gül ile neden beraber olmadığımızı bilmiyorum” demişti.


SETA’dan ‘fişleme’ raporu: Uluslararası basın çalışanları hedefte, gazeteciler tepkili


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fitch, Türkiye’den 14 bankanın kredi notunu düşürdü
Sonraki Haber
Cezayir, 2019 Afrika Uluslar Kupası'nı kazandı