Ana SayfaGüncelYeni parti oluşumlarına Akşener’den destek

Yeni parti oluşumlarına Akşener’den destek

HABER MERKEZİ – Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yeni parti kurma girişimlerini desteklediğini belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Türkiye açısından iyi olacağına inanıyorum. Tekçiliğin ülkeyi ne hale getirdiği ortada” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Akşener, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yeni parti kurma girişimlerine ilişkin “Bu yeni kurulan partiyi ya da partileri seçmen nereye konumlandıracak, onu göreceğiz. Ama günün sonunda Türkiye için son derece faydalı görüyorum” dedi.

“İki blok arasındaki siyasi bölünmeyi, yani bloklaşarak bölünmeyi, Türkiye’de insanların birbirleriyle olan ilişkileri açısından mahsurlu görüyorum ben.”

“Tekçiliğin Türkiye’yi ne hale getirdiği ortada”

Kurulacak yeni partilerin muhalefet açısından bir sorun yaratmayacağını belirten Akşener, yeni oluşumların AKP ve dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açısından sıkıntılı olacağı görüşünde:

“Hem Sayın Davutoğlu’nun hem Sayın Babacan’ın bir ya da iki ayrı parti kurmalarının Türkiye açısından iyi olacağına inanıyorum. Çeşitlilik güzel bir şeydir. Tekçiliğin Türkiye’yi ne hale getirdiği ortada. Dolayısıyla gerçekten kendilerine, eğer böyle bir yola gireceklerse, başarılar dilerim. Ama elbette ilk gözlerini çevirecekleri yer AK Parti seçmenidir. Doğaldır, o alanı tanıyorlar. Sayın Erdoğan’ın bundan sonra tüm her şeyi ile takip edeceği şey, bu iki arkadaşımızın kuracağı partiler olacaktır diye düşünüyorum.”

“Başkanlık sistemi kendini taşıyamıyor”

Akşener, yerel seçimin ardından Erdoğan’ın, seçmenin verdiği mesajı aldıkları yönündeki açıklamaları ve sonrasında partili milletvekilleri ile yaptığı “iç değerlendirme” toplantılarından, yeni bir tavır değişikliği beklemediğini de ifade etti.

Başkanlık sistemiyle ilgili de yorumlarda bulunan Akşener,  Erdoğan’ın bu sistemden vazgeçmemek için “elinden geleni yapacağını” belirtip, “Sayın Erdoğan o sistemi bırakmamak için elinden geleni yapacak ama sistem kendini taşıyamıyor, o da başka bir şey” dedi.

‘Erken seçim talebimiz yok’

BBC’nin haberine göre İyi Parti lideri, Millet İttifakı’nın, başta 3 büyük metropol olmak üzere birçok büyükşehirde belediye başkanlığını kazanmasının ardından, “muhalefetin erken seçim isteyebileceği” yorumlarına ise katılmadığını ifade etti.

“Seçimi talep eden ne Sayın Kılıçdaroğlu ne ben, ne CHP ne de İYİ Parti. Fakat bunu tamamen ekonomi ve Sayın Babacan ile Sayın Davutoğlu’nun gidecekleri yol belirler.”

Akşener ayrıca Erdoğan’ın da seçime gitmek istemeyeceğini de dile getirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Boşanma aşamasında olduğu kadını öldüren Mesut Issı'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
Sonraki Haber
Temelli: Bugün için mücadele, gelecek için müzakere zamanıdır