Ana SayfaGüncel127 general ve amiralin ataması yapıldı

127 general ve amiralin ataması yapıldı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla 127 general ve amiralin atama işlemleri yapıldı. Ordu komutanlıklarına orgeneraller yerine korgeneraller atandı.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında alınan kararların ardından atama ve terfi işlemleri AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla gerçekleştirildi.

Buna göre, Erdoğan imzasıyla general ve amirallerin atanmalarına yönelik karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda beşi korgeneral, 10’u tümgeneral, 60’ı tuğgeneral olmak üzere toplam 75, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda biri korgeneral, sekizi tümgeneral, 18’i tuğgeneral 27, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda ise ikisi tümamiral, 23’ü tuğamiral 25 ismin görev yerleri değişti.

Korgeneral Şeref Öngay 3’üncü Ordu, Korgeneral Ali Sivri Ege Ordu, Korgeneral Yavuz Türkgenci ise Kara Kuvvetleri EDOK Komutanlığı’na atandı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı’na Tümgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan getirildi. 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, 2’nci Ordu Komutanlığı’na atandı.

1 Ağustos’ta toplanan YAŞ kararlarıyla 3. Ordu ve Ege Ordu komutanları emekliye ayrılmıştı.

2’nci Ordu Komutanlığı’na ise, Orgeneral İsmail Metin Temel’in Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na atanmasından bu yana 7’nci Kolordu Komutanı Sinan Yayla refakat ediyordu.




Önceki Haber
Eski AKP'li vekil: İmamoğlu kayyum atanan illere gitse şık olur
Sonraki Haber
Çorlu'da geri dönüşüm fabrikasında yangın