Ana SayfaGüncel3 yıla kadar hapsi isteniyor: Gazeteci Seyhan Avşar’a dava

3 yıla kadar hapsi isteniyor: Gazeteci Seyhan Avşar’a dava

HABER MERKEZİ – Cumhuriyet gazetesi muhabiri Seyhan Avşar hakkında, “Sözcü Savcısı Sabıkalı Çıktı” haberi gerekçe gösterilerek 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet gazetesinin yargı muhabiri Seyhan Avşar hakkında, Sözcü davasının ilk iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren’in “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” dosyasında şüphelilerden haksız menfaat temin etmeye çalışması gerekçesi ile 10 ay hapis ve para cezasına çarptırıldığını haberleştirdiği için başlatılan soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet’in haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada Avşar hakkında iki ayrı iddianame düzenlendi.

İlk iddianamede Savcı, Avşar’ın “hakaret” suçundan yargılanması istedi. Ancak ardından Başsavcı Vekili iddianameye müdahale ederek, Avşar’ın, “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” suçundan yargılanması gerektiğini belirtti.

Bunun üzerine hazırlanan yeni iddianame İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede Avşar’ın 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

‘Soruşturma hukuka aykırı’

Avşar’ın avukatı Nesrullah Oğuz, yaşanan sürece ve davaya ilişkin şunları söyledi:

“Müvekkilim hakkında yaptığı haber nedeniyle henüz bir soruşturma başlatılmadan Sabah gazetesinin 6 Mart 2019 tarihli haberinde müvekkilimin yaptığı haberin, “terörle mücadele de görev yapmış kişileri hedef gösterme suçunu oluşturduğu öğrenildi” şeklinde bir haber yapıldı.
Haberden sonra başlatılan soruşturmada, esasında hakaret suçundan iddianame düzenlenmesine karşın birileri soruşturmaya açıkça müdahale ederek, “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” suçu iddiasıyla ikinci bir iddianame düzenlenmesine istedi. Baştan adı konulmuş suç vasfı belirlenmiş bir soruşturma müdahalelerle davaya dönüştürülüp devam edecek. Ancak savunma makamı olarak baştan hukuka aykırı başlayan bu soruşturmanın hukuksuzluklarla devam etmesine müsade etmeyeceğiz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den İmralı tepkisi: Hükümet kamuoyuna deklare ettiği sözü dahi tutmuyor
Sonraki Haber
Engellemelere basın örgütlerinden tepki, karar Avrupa Konseyi'ne taşındı