Ana SayfaDünyaABD’de sokak kedilerini besleyen 79 yaşındaki kadına 10 gün hapis cezası

ABD’de sokak kedilerini besleyen 79 yaşındaki kadına 10 gün hapis cezası

HABER MERKEZİ – ABD’de sokak kedilerini beslediği için pek çok kez uyarılan 79 yaşındaki Nancy Segula’ya 10 gün hapis cezası verildi. Cezayı çok ağır bulduğunu söyleyen Segula, “Ben kedi seven biriyim. Kediler evime gelip duruyorlar, geldiklerinde yiyecek bir şey vermezsem kendimi kötü hissediyorum” dedi.

ABD’nin Ohio eyaletindeki Cleveland kentinde yaşayan 79 yaşındaki Nancy Segula, sokak kedilerini beslediği için 2015 yılından bu yana komşuları ve polis tarafından baskıya uğruyordu.

Segula’ya komşularının evinin etrafındaki kedilerden şikayet etmesinin ardından, son dört yılda dört kez polis tarafından uyarı verildi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Segula kedileri beslemeye devam etti ve mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldı.

‘Mahkemeye itaatsizlik’ten 10 gün hapis cezası alan Segula, cezasını 11 Ağustos’ta çekmeye başlayacak.

“Ben kedi seven biriyim” diyen Segula, cezayı çok ağır bulduğunu söyledi.

Segula, kedi beslediği için şu ana dek 2 bin dolar da para cezası ödediğini söyledi ve kedilerle arasındaki bağı Cleveland.com adlı internet sitesine anlattı.

“Altı ya da sekiz yetişkin kedi vardı ve şimdi yavruları da oldu. Ben kendi kedilerimi özlüyorum. Onlar öldü, kocam öldü. Yalnızım ve dışarıdaki kediler ve yavruları bana yardımcı oluyor. Kediler evime gelip duruyorlar, geldiklerinde yiyecek bir şey vermezsem kendimi kötü hissediyorum.”

Ceza bozulabilir

Öte yandan Segula’ya verilen hapis cezasının bozulabileceği de kaydedildi.

Bunun için yargıç Jennifer Weller’ın bir duruşma daha yapıp, farklı bir cezanın verilip verilemeyeceğini değerlendirmesi bekleniyor.




Önceki Haber
Doğalgaz fiyatlarına yüzde 15 zam
Sonraki Haber
Suriyeli tarım işçilerini taşıyan araç devrildi: Biri çocuk iki kişi yaşamını yitirdi