Ana SayfaDünyaAfganistan’da bomba yüklü araçla saldırı: 18 ölü, 100’den fazla yaralı

Afganistan’da bomba yüklü araçla saldırı: 18 ölü, 100’den fazla yaralı

HABER MERKEZİ – Afganistan’ın başkenti Kabil’de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 18 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi de yaralandı.

Afganistan’ın başkenti Kabil’in batısında bulunan bir polis karakolunun önündeki kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre saldırıda en az 95 kişi yaralandı.

Bakanlık sözcüsü Vahidullah Mayar, yaralananların büyük kısmının bayram öncesi alışveriş için pazara çıkan kadın ve çocuklardan oluştuğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı, saldırıda hayatını kaybeden olup olmadığına ilişkin açıklama yapmadı.

Euronews’in ‘güvenlik kaynakları’na dayandırdığı habere göre ise saldırıda en az 18 kişi yaşamını yitirdi, 100’ü aşkın kişi de yaralandı.

Saldırıyı üstlenen Taliban, Afganistan’da Eylül ayının sonunda düzenlenmesi planlanan cumhurbaşkanlığı seçim sürecini boykot edeceğini açıklamıştı.


Afganistan’da başkan yardımcısı adayının ofisine bombalı saldırı


Birleşmiş Milletler’in (BM) son yayımladığı rapora göre, Afganistan’da 2019’un ilk 6 ayında en az bin 366 sivil hayatını kayetti, 2 bin 446 kişi de yaralandı.

Toplam ölü ve yaralı sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 27 düştü ancak hükümet ve NATO öncülüğündeki güçlerin gerçekleştirdiği operasyonlarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı yüzde 31 arttı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye’de bir Almanya vatandaşı daha gözaltına alındı
Sonraki Haber
3 gündür kayıptı: Melike Erdoğan'ın cenazesine ulaşıldı