Ana SayfaGüncelAileler ‘bayram görüşü’ için gittikleri İmralı’dan döndü

Aileler ‘bayram görüşü’ için gittikleri İmralı’dan döndü

HABER MERKEZİ –Öcalan ve diğer tutukluların aileleri, bayram görüşmesi vesilesiyle gittikleri İmralı’dan geri döndü.

İmralı F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan ve İmralı’daki diğer tutuklular Hamili Yıldırım, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş’ın aileleri bayram görüşü vesilesiyle İmralı’ya gitti.

Yakınlarıyla görüşme gerçekleştiren aileler, İmralı’dan geri döndü.

Aileler Cuma günü Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na avukatları aracılığıyla başvuruda bulunmuştu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başvuruya olumlu yanıt vermesi üzerine aileler, sabah saatlerinde Gemlik Jandarma Karakolu’na geldi.

Karakoldaki işlemlerinin ardından aileler, Gemport Limanı’na giderek İmralı’ya doğru hareket etti.

İmralı’ya gidenler arasında Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım, Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Emin Konar ve Veysi Aktaş’ın kardeşi Salihe Saltık’ın olduğu öğrenildi.

Başvuru yapan Öcalan’ın vasisi Mazlum Dinç’in ise görüşmeye gidenlerin arasında olmadığı ve görüşe gitmesine izin verilmediği belirtildi.

Yıllar sonra ilk kez

Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş İmralı’ya “sekreterya” olarak gittikleri tarih olan 15 Mart 2015’ten, Hamili Yıldırım da İmralı’ya götürüldüğü 15 Temmuz 2015’ten bu yana aileleriyle yine bir bayram görüşü vesilesiyle ilk defa 5 Haziran’da görüşebilmişti.

Öcalan’la görüşmeler

Öcalan, HDP Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevleri sürerken avukatlarıyla 8 yıl aradan sonra ilk kez görüşebilmişti.

2 Mayıs’ta gerçekleşen görüşmeyi takip eden görüşmelerde Öcalan’ın çağrısı üzerine aylardır süren açlık grevleri ile ölüm oruçları sonlandırılmıştı.

Öcalan 2 Mayıs’ı takiben 22 Mayıs, 12 Haziran ve 18 Haziran’da gerçekleşen avukat görüşlerinde “çözüm” mesajları veremişti.

Ancak 23 Haziran seçiminin ardından görüşmeler yine askıya alınmıştı. Ne avukatlar ne de aile yaklaşık 2 aydır İmralı’ya gidemiyordu.

Son olarak Öcalan’ın avukatları Newroz Uysal ve Rezan Sarıca’nın, İmralı Cezaevi’ne giderek müvekkilleriyle bir görüşme gerçekleştirdiği 7 Ağustos’ta kamuoyuna duyurulmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"ABD-Türkiye anlaşması belirsiz, tehdit devam ediyor"
Sonraki Haber
Göktaşı yağmuru: 12-13 Ağustos gecesi saatte 80 yıldız kayacak