Ana SayfaGüncelAkar: Müşterek Harekât Merkezi önümüzdeki hafta çalışmalara başlayacak

Akar: Müşterek Harekât Merkezi önümüzdeki hafta çalışmalara başlayacak

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanı Akar, ABD ile Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye sınırlarında ‘güvenli bölge’ oluşturmak için üzerinde anlaştığı ‘Müşterek Harekât Merkezi’nin önümüzdeki hafta çalışmaya başlayacağını açıkladı.

Ankara’da 3 gün boyunca ABD ile Türkiye arasında yürütülen “güvenli bölge” görüşmeleri mutabakat ile sonuçlanmış, Urfa’da ‘Müşterek Harekât Merkezi’nin kurulması kararlaştırılmıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hafta başında yaptığı açıklamada ABD ile mutabakata varılan ortak harekat merkezinin en kısa sürede açılacağını söylemişti.

Akar, bugün ise Urfa’ya giderek buradaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

“Güvenli bölge” konusunda varılan mutabakata değinen Akar, “Hava sahasının kontrol ve koordinasyonu ile birçok konuda genel olarak anlaştık. Teknik çalışmalar devam ediyor” dedi.

14 Ağustos’tan beri İHA’ların (insansız hava aracı) bölgede faaliyette olduğunu hatırlatan Bakan Akar, hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını ve “Müşterek Harekât Merkezi’nin tam kapasiteyle önümüzdeki hafta çalışmaya başlayacağını” söyledi.

“Belirlenen takvim şu ana kadar aksaksız uygulandı. Bundan sonra da aynı şekilde uygulanmasını bekliyoruz. Bunu yakından takip ediyoruz Birleşik Müşterek Harekât Merkezi tam kapasite ile önümüzdeki hafta çalışmaya başlayacak.”

Taraflardan ‘güvenli bölge’ açıklamaları: Kim ne diyor?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Derik'te ‘Açık Hava Film Günleri’ başlıyor
Sonraki Haber
İstanbul'da bir apartman dairesinde patlama