Ana SayfaEkolojiAntikapitalistler’den ‘iklim adaleti’ için bir dizi etkinlik

Antikapitalistler’den ‘iklim adaleti’ için bir dizi etkinlik

HABER MERKEZİ – Antikapitalistler Platformu, iklim krizinin yarattığı sonuçlara dikkat çekmek için ‘iklim adaleti’ talebiyle İstanbul’da bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Küresel iklim krizinden en fazla etkilenenlerin, iklim değişikliğine en az neden olan ülkeler ve insanlar olduğuna dikkat çeken Antikapitalistler Platformu, bu konuya dikkat çekmek için İstanbul’da toplantı ve atölyeler gerçekleştirecek.

23-24 Ağustos tarihlerinde yapılacak etkinlikte, iklim krizi ile birlikte 2008 yılında başlayan küresel ekonomik krizin yol açtığı toplumsal adaletsizliklere karşı ortaya çıkan “iklim adaleti” kavramına dikkat çekilecek.

Platform tarafından yapılan açıklamada gelir dağılımındaki eşitsizliğe vurgu yapılarak şöyle denildi:

“Oxfam raporuna göre tüm dünya zenginliğinin yarısı 26 ultra zengin kişiye ait. Kapitalizm üretkenliği artırırken toplumsal adaletsizlikleri de görülmemiş ölçüde arttırdı. Her biri kendi ulusal ekonomik çıkarlarını savunan devletler ekonomik krizi bahane ederek ekolojik krizi durdurmak için hiçbir adım atmıyor.”

Bu konuya gündeme getirmek isteyen Platform da 20 Eylül küresel iklim grevi için hazırlanan Sıfır Gelecek Kampanyası’nın ilan ettiği İklim Adaleti Haftası kapsamında, bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

Kadıköy’deki KargArt Salon’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.