Ana SayfaToplumsal CinsiyetAyşe Karaman’ın şüpheli ölümü: ‘Haberler asılsız, bu bir kadın cinayeti’

Ayşe Karaman’ın şüpheli ölümü: ‘Haberler asılsız, bu bir kadın cinayeti’

HABER MERKEZİ – Ankara’da sevgilisi olan erkeğin evinde yaşamını yitirmiş halde bulunan Ayşe Karaman’ın annesi ve avukatı, kadının öldürüldüğünü söylüyor. Kamuoyunda Ayşe’nin ölümüyle ilgili intihar algısı yaratılmaya çalışıldığını belirten avukat Tuğba Gültekin de, “Ayşe’nin ölümü Şule Çet’in, Özgecan Aslan’ın ya da birçok kadının ölümü gibi bir kadın cinayetidir” dedi.

Ankara’da yaşayan 25 yaşındaki Ayşe Karaman, 29 Temmuz sabahı sevgilisi olduğu belirtilen uzman doktor Özgür T.’nin evinde yaşamını yitirdi.

İhbarı yapan Özgür T., sabah eve geldiğinde Ayşe’yi ölü bulduğunu iddia etti.

Savcı tarafından evde yapılan incelemede kadının ölü bulunduğu yatağın yanında propofol ampül ile kullanılmış ve içi propofol dolu olmak üzere üç enjektör bulundu.

Savcılık, evde bulunan ilaç ve enjektörleri incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

Ayrıca, Ayşe’nin ölümüne neden olduğu tahmin edilen propofolun (bilinç düzeyinin azalması ve hafıza yetersizliği ile sonuçlanan kısa etkili bir ilaç) vücuda ne kadar enjekte edildiği, kadının ilacı vücuduna kendisinin mi yoksa bir başka kişi tarafından mı enjekte edildiğinin tespit edilmesi için rapor düzenlenmesi talep edildi.

Savcılık sorgusunda “Propofol ilacını ben vermedim” diyen Özgür T., ‘tasarlayarak öldürmek’ suçundan tutuklandı.

DHA’ya konuşan Ayşe’nin annesi Feride Karaman, kızının Özgür T. tarafından öldürüldüğünü söyledi.

“Çocuğumu, Özgür T. ilaç bağımlısı yaptı” diyen Karaman, Ayşe ile erkeğin 2016 yılında birlikte çalışmaya başladığını anlattı.

“Aynı hastanede 11 ay çalıştılar. Kızımda bu kişiyle çalışmaya başladıktan 6 ay sonra değişiklik olmaya başladı. Eve bir gün damar yolu açık şekilde geldi. Ne olduğunu sorduğum da, rahatsızlandığını ilaç aldığını, bir de yoğun çalıştığı için çok yorulduğunu ve vitamin aldığını söyledi.”
“Birkaç defa, ‘Özgür hocam damar yolu açıp ilaç verdi’ dedi. Kızımı elde etmek için ilaç verdi. Kendine bağımlı hale getirdiğini düşünüyorum. Her ihtiyaç duyduğunda yanına gidiyordu demek ki. İlacı verdi öldürdü çocuğumu.”

‘Bu kadın cinayetidir’

Ailenin avukatı Tuğba Gültekin de olayla ilgili kamuoyunda intihar algısı yaratılmaya çalışıldığını belirterek, “Ayşe Karaman’ın ölümü Şule Çet’in, Özgecan Aslan’ın ya da birçok kadının ölümü gibi bir kadın cinayetidir. Toplumda kadına yönelen şiddetin, yaşam hakkı ihlalinin en son vücut bulmuş halidir” dedi.

Ayşe’nin ölümüne neden olan ilaçlardan birinin propofol olduğunu kaydeden Gültekin, bu ilaca yalnızca doktorların erişebildiğini söyledi.

“Propofol bir anestezi ilacı ve eczaneden de alamıyorsunuz. Yalnızca ecza depolarından sayıyla doktorlara verilebiliyor. Otopsi raporu geldiğinde daha da net ortaya çıkacaktır ki propofol Ayşe Karaman’ın ölümüne neden olmuştur. Yani yalnızca bir doktorun elde edebileceği bir ilaç, Ayşe Karaman’ın ölümüne neden olmuştur.”

Haberler asılsız: Ayşe uyku ilacı kullanmadı

İlacın uyuşturucu olarak da kullanıldığını belirten Gültekin, devamla şu noktalara dikkat çekti.

“Sağlık sektöründe bu ilaca ulaşabilen doktorlar arasında bağımlılığı oldukça yaygındır. Erzurum’da yakın zamanlarda art arda 3 doktorun ölümü bu nedenle olmuştur. Bu konuda yayınlanan çok fazla makaleler vardır. Yani doktorların bu ilaca bağımlılığı olduğuna dair çok fazla veri bulunmaktadır.”
“Ayşe uyuşturucu kullanmayan, bu kişiyle tanışmadan önce uyuşturucu bağımlılığı olmayan bir kadındır. Çıkan haberlerde Ayşe’nin uyku ilacı kullandığı ve bunun onu öldürdüğüne ilişkin şeyler var. Dosyada kesinlikle uyku ilacına ilişkin, uyku ilacının Ayşe’nin ölümüne neden olduğuna ilişkin hiçbir veri bulunmamaktadır. Sadece tek veri bu propofol ilacı ile ilgilidir. Ayşe’nin migreni yoktur, alerjisi yoktur veya başka hastalığı yoktur. Ayşe bu kişiyle tanıştıktan sonra ilaç kullanmaya başlamıştır.”

 

Tuğba Gültekin, soruşturmanın sürdüğünü, bazı tanıkların dinlenilmesini talep ettiklerini belirterek, “İlerleyen aşamada, bunun bir kadın cinayeti olduğu daha net ortaya çıkacak” diye konuştu.

 




Önceki Haber
SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Recep Oruç ihraç edildi
Sonraki Haber
Temmuz ayında erkekler en az 31 kadını öldürdü