Ana SayfaGüncelBaroların ardından: ‘Yargıtay üyelerinden bazıları da törene katılmayacak’

Baroların ardından: ‘Yargıtay üyelerinden bazıları da törene katılmayacak’

HABER MERKEZİ – Adli yıl açılış töreninin Saray’da yapılacak olmasını protesto eden 42 baronun yanı sıra bazı Yargıtay üyelerinin de törene katılmayacağı öne sürüldü.

Yargıtay Başkanlığı’nın yeni adli yıl açılış törenini Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenleyecek olmasına tepki gösteren İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’ın da aralarında olduğu 40’ı aşkın kentin barosu, törene katılmayacaklarını açıklamıştı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ise törene gitme kararı alırken, bu yıl TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun da bir konuşma yapacağını bildirilmişti.

Yargıtay da bir açıklama yaparak kendilerine yönelik eleştirilerin “haksız ve ölçüsüz” olduğunu savunmuştu.

Saray’da yapılacak adli yıl açılış törenine, Yargıtay üyelerinden bir kısmının da katılmayacağı iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, 20 kadar Yargıtay üyesi “bireysel tercihlerle” törene gitmeme kararı aldı.

Bir Yargıtay üyesi, gerekçesini “Yürütmenin merkezi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde adli yıl açılışı yapmak yargı bağımsızlığını zedeler. Bir siyasi partinin genel başkanının gözetimi altında bu törenin yapılmasına karşıyız. Siyasilerin etkisinden uzak bir yerde tören yapılmalı” sözüyle açıkladı.

Yargıtay Başkanlığı, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden bu yana adli yıl açılış törenlerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bulunan Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenliyor.

Bu yılki tören, 2 Eylül Pazartesi günü yapılacak.

Previous post
Memur-Sen açıkladı: Hükümet ile zam konusunda uzlaşı sağlanamadı
Next post
Dördüncü “The Matrix” filmi resmen duyuruldu