Ana SayfaDünyaBaşbakanlıktan istifa etmişti: İtalya’da hükümet kurma görevi Conte’ye verildi

Başbakanlıktan istifa etmişti: İtalya’da hükümet kurma görevi Conte’ye verildi

HABER MERKEZİ – İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella, hükümet kurma görevini kısa bir süre önce başbakanlıktan istifa eden Conte’ye verdi.

20 Ağustos’ta İtalyan Senatosu’nda konuşma yapan Başbakan Giuseppe Conte, istifa edeceğini duyurmuş, hemen ardından da istifasını Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya sunmuştu.

Ülkedeki 5 Yıldız Hareketi-Lig hükümetinin bu ay içinde çökmesi ve yaşanan siyasi krizin ardından 5 Yıldız Hareketi ile Demokratik Parti’nin koalisyon anlaşmasına varması üzerine Cumhurbaşkanı Mattarella, hükümet kurma görevini Giuseppe Conte’ye verdi.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre Conte, yeni hükümeti kurma görevinde başarılı olursa “İkinci Conte hükümeti” resmen başlayacak.

Demokratik Parti ile 5 Yıldız Hareketi, bu kez Lig’in kazanması beklenen bir erken seçimi önlemek için iş birliğine gitme kararı aldı ancak da iki parti arasındaki anlaşmazlıklar tamamen çözülmedi.

Demokratik Parti, 5 Yıldız Hareketi’nin Lig ile koalisyon halinde iktidardayken uygulamaya koyduğu göç karşıtı yasalar gibi bazı başlıklarda politika değişikliğine gidilmesini istiyor.

İki tarafın bakanlıkların paylaşımı konusunda da anlaşması gerekiyor.




Önceki Haber
İstanbul’da 24 saat sefer yapacak metro ve otobüs hatları açıklandı
Sonraki Haber
Kayyum atanan Mardin'de işçi kıyımı: 150 çalışan işten atıldı, DİSK çağrı yaptı