Ana SayfaGüncelBayram tatilinin ilk iki gününde 24 kişi hayatını kaybetti

Bayram tatilinin ilk iki gününde 24 kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Kurban Bayramı tatiliyle beraber trafiğin başladığı 9 ve 10 Ağustos’ta meydana gelen kazalarda 24 kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı tatilinin başladığı 9-10 Ağustos’ta yani Cuma ve Cumartesi günlerinde meydana gelen trafik kazalarında toplam 24 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakanlık, tedbir alınan 18 ildeki 20 kaza kara noktasında ise şu ana kadar ölümlü trafik kazası meydana gelmediğini duyurdu.

Yapılan açıklamada sürücülere kimi uyarılarda bulunuldu:

  • Seyahat planlamasının, nerede mola verileceği ve trafik yoğunluğunun artacağı tarihler gözetilerek yapılması önem taşıyor.
  • Kazalar en çok varış yerine yakın mesafelerde meydana geliyor. Bu noktalara yaklaşıldığında yorgun ve uykusuz araç kullanılmaması, iki saatte bir 10 dakika mola verilmesi, aşırı hız yapılmaması, takip mesafesine uyulması, yol kenarlarında ve tesis girişlerinde park veya duraklama yapılmaması gibi kurallara titizlik gösterilmesi gerekiyor.
  • Yolcuların, otobüsler dahil araca bindikleri andan itibaren emniyet kemeri takmaları, aşırı hız yapmamaları, cep telefonu kullanmamaları ve yayaya yol vermeleri gerekiyor.



Önceki Haber
'Mutabakata' karşın Çavuşoğlu'ndan operasyon mesajı
Sonraki Haber
2 bin 200 yıllık tarih: Stratonikeia Antik Kenti'ndeki kazılar sürüyor