Ana SayfaGüncelBeş gazeteci 7 gündür gözaltında: “Keyfi olarak tutuluyoruz”

Beş gazeteci 7 gündür gözaltında: “Keyfi olarak tutuluyoruz”

HABER MERKEZİ – Kayyum protestolarını takip ederken Mardin’de gözaltına alınan beş gazeteci 7 gündür gözaltında tutuluyor. Gazeteciler dışarıya gönderdikleri mesajda, “Keyfi olarak tutuluyoruz” diyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyuma karşı kentte 20 Ağustos günü gerçekleştirilen protesto eylemlerini takip ederken gözaltına alınan beş gazeteci hala gözaltında.

Mezopotamya Ajansı muhabirleri Ahmet Kanbal ve Mehmet Şah Oruç ile Jinnews muhabiri Rojda Aydın, gazeteciler Nurcan Yalçın ve Halime Parlak 7 gündür İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de tutuluyor.

4 gün daha uzatılan gözaltı süreleri yarın dolacak olan gazetecilerin yarın ifadelerinin alınıp alınmayacağı henüz bilinmiyor.

Gözaltındaki gazeteciler avukatları aracılığıyla kamuoyuna mesaj gönderdi.

“Değerli arkadaşlar bildiğiniz üzere bir darbe mekaniği olarak yeniden hayata geçirilen kayyum uygulaması sonrası haber takibinde gözaltına alındık. Bugün 7’nci gün.
“Neden gözaltında olduğumuzun farkındayız. Tamamen deşifre olmuş kayyum uygulamalarının daha fazla teşhir edilmesini önlemek amacıyla keyfi olarak tutuluyoruz.
“Durumumuz gayet iyi olmakla beraber meslektaşlarımız ve basın meslek odalarının göstermiş olduğu dayanışmanın da farkındayız. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.
“Ayrıca bizler gözaltında iken, birçok meslektaşımız tutuklu iken, siz dışarıdakilerin #1haberdeonlariçin diyerek, çalışmalarını sürdürdüklerini duymak bizi mutlu ediyor.
“Susmadık, susmayacağız.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Soyları tükenmek üzere: Köpekbalığı ve vatoz türleri koruma altına alındı
Sonraki Haber
TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 2 bin 58, yoksulluk sınırı 6 bin 705 lira